marți, 29 martie 2022

Scrisoare deschisă de la laureați ai Premiului Nobel pentru Pace și cetățeni ai lumii împotriva războiului și armelor nucleare

Respingem războiul și armele nucleare. Facem apel la toți semenii noștri din întreaga lume să ne susțină în protejarea planetei, căminul nostru, al tuturor, de cei care amenință să îl distrugă.


Invazia Ucrainei a creat un dezastru umanitar pentru populația sa. Întreaga lume se confruntă cu cea mai mare amenințare din istorie: un război nuclear pe scară largă, capabil să ne distrugă civilizația și să provoace daune ecologice imense pe Pământ.

Solicităm o încetare imediată a focului și retragerea tuturor forțelor militare ruse din Ucraina și depunerea tuturor eforturilor posibile către un dialog pentru a preîntâmpina acest dezastru absolut.

Facem apel către Rusia și NATO să renunțe în mod explicit la orice utilizare a armelor nucleare în acest conflict și solicităm tuturor țărilor să sprijine Tratatul privind interzicerea armelor nucleare pentru a ne asigura că nu ne vom mai confrunta niciodată cu un moment similar de pericol nuclear.

Acum e momentul pentru interzicerea și eliminarea armelor nucleare. Este singura modalitate de a garanta că locuitorii planetei noastre vor fi feriți de această amenințare existențială.

Este fie sfârșitul armelor nucleare, fie sfârșitul nostru.

Respingem guvernarea prin impunere și amenințări și pledăm pentru dialog, conviețuire și dreptate.

O lume fără arme nucleare este necesară și posibilă și împreună o vom construi. E urgent să dăm o șansă păcii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu