marți, 22 martie 2022

Ziua Mondială a Apei marcată la Şcoala Mireşu Mare

 

La 22 martie, în fiecare an, este Ziua Mondială a Apei, o zi dedicată concentrării atenției asupra problemelor legate de apă pe care anumite locuri de pe glob le întâmpină. Tema din acest an a fost „ Valorizarea apei”. Această temă se va extinde dincolo de problemele de stabilire a prețurilor pentru a include valoarea de mediu, socială și culturală pe care oamenii o acordă apei.

Această zi importantă a fost sărbătorită la Şcoala Gimnazială Mireşu Mare, director Merciu Dorel, consilier educativ Dragoş Gelu, prof. desen Katoka Remus, prof engleză Zah Monica printr-o expoziţie de desene  intitulată „Apa, izvorul vieţii” dar şi prin explicaţii date  de către prof. de biologie Fărcăşan Dana, prof. chimie Drăgan Corina legate de stoparea risipei apei potabile, deoarece se estimează că 780 de milioane de oameni trăiesc fără apă potabilă accesibilă și curată iar consumul de apă contaminată poate duce la o serie de boli care pun viața în pericol.

De asemenea, în Centrul de documentare şi informare al şcolii s-au pus filmuleţe pentru toţi elevii şcolii noastre despre importanţa folosirii în mod echilibrat al apei, a evitării risipei ei.

În fond, apa reprezintă un element esenţial al vieţii! Felicitări tuturor cadrelor care s-au implicat în acest proiect educaţional.

                                                                 Prof. înv. primar Ana DRAGOŞ





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu