vineri, 13 mai 2022

Un nou număr al revistei „Nord Literar”

 

Semnalăm apariția numărului 4 (227), aprilie 2022 al revistei băimărene „Nord Literar”, revistă de cultură ce apare sub egida Consiliului Județean Maramureș și a Uniunii Scriitorilor din România.

Noul număr al revistei de cultură „Nord Literar” propune cititorilor, în cele 20 de pagini ale sale,  creații literare, interpretări critice și noutăți editoriale de interes. Este o publicație care s-a impus în județ, în țară și în multe locuri din străinătate.

Revista poate fi lecturată on-line accesând următorul link:

http://nord-literar.ro/

 

                                                     *******************

Apariţia în iunie 2003 a primului număr al revistei „Nord Literar” a marcat împlinirea unui deziderat mult așteptat de generații întregi de scriitori.

Pornind la drum cu dorința de a „reflecta”, în toată complexitatea ei, viața spirituală a acestui ținut şi de a evidenţia valorile majore, revista „Nord Literar” s-a impus, cu fiecare număr nou, prin ținuta elevată, prin valoarea şi varietatea materialelor publicate, prin sfera largă şi prestigiul colaboratorilor ca una din publicaţiile de larg interes în rândul revistelor de cultură din țară. Faptul că „Nord Literar” apărea într-un oraș de provincie, prin deschiderea spre valori perene, prin atragerea pe lângă resursele locale a unor colaboratori din întreg spaţiul literar naţional ,,Nord Literar” a depășit, de la primele numere spaţiul „provinciei” devenind un nume în peisajul revistelor de cultură din ţară.

Deschisă promovării valorilor locale şi integrării acestora în patrimoniul cultural naţional „Nord Literar” a devenit mesagerul, comunicării cu viața culturală, cu făuritorii de literatură. (Săluc HORVAT)

 

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”

Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu