miercuri, 25 mai 2022

Autorecenzarea pe ultima sută de metri, multe chestionare invalidate

 


Etapa de autorecenzarea pentru Recensământul Populației din România a ajuns pe ultima sută de metri, aceasta se încheie vineri, 27 mai. Până în 22 mai, 49,6% din locuitorii județului Maramureș s-au autorecenzat.

Este foarte importantă verificarea validării, sunt multe chestionare parțial completate. La nivel de țară 10% dintre chestionare sunt invalidate. Verificare validării se poate face pe https://dovrec.insse.ro/.

Dacă autorecenzarea nu s-a efectuat cu succes se generează un text care specifică că datele nu se regăsesc în baza de date a recensământului și trebuie reluată autorecenzarea prin completarea unui nou formular de preînregistrare. Când se reia autorecenzarea și se compeltează un chestionar nou, cel vechi se șterge automat din baza de date. Dovada autorecenzării se generează pe rând pentru fiecare CNP.

În eventualitatea în care la finalul chestionarului apare mesajul că există un câmp necompletat, acesta nu trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare. Notificarea se referă la codul recenzorului ARA, pe care persoanele care se autorecenzează fără ajutorul recenzorului ARA nu trebuie să îl completeze.

Persoanele care refuză furnizarea de date pentru recensământ vor risca o amendă de la 1.000 de lei la 3.000 lei.

Din 31 mai, colectarea datelor se va face către recenzori.Cei care nu s-au autorecenzat online până pe 27 mai vor fi vizitați acasă de recenzori și vor trebui să completeze chestionarele de față cu aceștia. Această etapă va avea loc în perioada 31 mai-17 iulie.

                                                                                                             C.L.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu