joi, 26 mai 2022

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a lansat un atac virulent la adresa fostului secretar de stat american Henry Kissinger

 


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un atac virulent la adresa fostului secretar de stat american Henry Kissinger, care a sugerat că negocierile de pace ar trebui să vizeze crearea de frontiere de-a lungul „liniei de contact” în Donbas, scrie CNN.

Kissinger a vorbit prin legătură video la Forumul de la Davos.

Într-un mesaj video de miercuri, Zelenski a declarat: „Indiferent de ceea ce face statul rus, există cineva care spune: „Să luăm în considerare interesele sale”. Anul acesta, la Davos, s-a auzit din nou. În ciuda miilor de rachete rusești care lovesc Ucraina. În ciuda faptului că zeci de mii de ucraineni au fost uciși. În ciuda Bucea și a Mariupolului. În ciuda orașelor distruse. Și în ciuda „lagărelor de filtrare” construite de statul rus, în care se ucide, se torturează, se violează și se umilește ca pe bandă rulantă. Rusia a făcut toate acestea în Europa. Dar totuși, la Davos, de exemplu, domnul Kissinger iese din trecutul profund și spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei”.

În comentariile sale, Kissinger a spus despre conflict că: „Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte de a crea tulburări și tensiuni care nu vor fi ușor de depășit. În mod ideal, linia de demarcație ar trebui să fie o revenire la status quo ante”, sugerând aparent că Ucraina ar trebui să accepte să renunțe la o mare parte din Donbas și Crimeea.

                                                                                                      C.L.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu