joi, 24 noiembrie 2022

Maria Diana Popescu: Mituit ca să tacă

 


Vrei să protestezi române? Pune-ţi pofta-n cui! Nimic nu mai poţi recuceri pe frontul acestor vremuri cumplite, cu stăpîniri străine. Mai ales cînd stăpînul de la palat nu-i deloc român. Poţi cere acuzator, cu glas tare, prin orice mijloc, o minimă moralitate şi seriozitate politică? Nicio şansă! După cum vedem, exaltarea nebuniei politicianiste a dus la distructiva criză internă, care a zguduit din temelii harta socială, economică şi siguranţa naţională. Străinii ne-au confiscat suveranitatea Țării, ceea ce ne îndreptățește să-i dăm din nou dreptate Marelui Român care, cu peste o sută de ani în urmă, a scris: „Cine-au îndrăgit străinii/ Mânca-i-ar inima cânii,/ Mânca-i-ar casa pustia/ Şi neamul nemernicia!…”.

Dacă ţara ar fi fost bine păzită, nu ne-am fi aflat pe marginea acestui hău, cotropiţi de trupe străine şi cu mîna întinsă la organismele financiare gonflate ale Occidentului, nişte mafioţi internaţionali generatori de datornici, necesari pentru a-şi justifica existenţa ca instituţii creditoare. Contextul politic al ultimilor ani, creat de nevrednicii guvernanţi de la Bucureşti, a devenit pistă de decolare şi aterizare a trupelor militare şi financiare de comando pe teritoriul stors de vlagă al economiei româneşti. „Mormanul de fier vechi” al lui Neulander jr., alias Petre Roman, de la finele lui 1989, geme azi sub povara unui deficit enorm, cancerigen pe termen lung poporului nostru. Românii n-ar trebui să se mai încreadă în falsele mesaje optimiste aruncate în eter de către membrii Guvernului marionetă. Mesajele lor sînt doar noţiuni de teorie politică manipulatoare, copii fidele ale gogoşilor vîndute de „Europa liberă” în ’89, ce nu-şi mai pot găsi aplicabilitatea în contextul istoric actual, oricît de promiţătoare par auzului.

Viaţa reală a românilor se înrăutăţeşte de la an la an, în cele din urmă, sărăcia şi sărăcirea Ţării tot prin stomacul lor trece, nu prin cel al specialilor fraudulos plătiţi. Românii sînt folosiţi doar ca masă de „alegători”, pentru a vota lipsa de scrupule a politicienilor, care nu s-au gîndit niciodată la bunăstarea oamenilor. Jos, la coarnele plugului, – că de la tractor la plug ne-am întors – în spitale, în şcoli, în ştiinţă, în companiile străinilor sau la sapă, românul învăţat cu munca şi cu nevoia şi-a văzut mereu de treabă, şi-ar fi trebuit plătit regeşte pentru contributivitatea în folosul ţării. „Dacă munca ar fi fost bună, ar fi fost luată de boieri”, spune un proverb popular. Explicabil atunci, de ce s-a inventat meseria de politician pe viaţă! Chiul, huzur, putere, lene, trădare şi bani nemunciţi din taxele românilor.

Ce se va întîmpla în viitorul apropiat, dedesubtul liniei trase, după război şi criza multidimensională? România nu va fi prea curînd un stat puternic economic, pentru că nu este lăsată să funcţioneze ca un stat de drept. Românul e tot mai scîrbit de lupta pentru putere a politicienilor, pentru că nici nu încape vorbă despre lupta pentru intrarea în normalitatea atît de necesară, dacă luăm în calcul opera dezastrului economic şi social, creat de aceştia, destabilizarea în care a fost adusă ţara de către mereu aceiaşi guvernanţi, schimbaţi doar la pempărşi şi rotiţi de la un mandat la altul. Indiferent de programul lor guvernare luat cu copy-paste, niciunul nu va conţine implantul necesar schimbării în bine a României, iar nota de plată uriaşă a tuturor crizelor, tot din buzunarul cetăţenilor este achitată de peste trei decenii, de parcă populaţia ar fi conspirat împotriva integrităţii morale a clasei politice.

Reprimat cînd îşi cere drepturile constituţionale, românul este „mituit” periodic să tacă, cu pachete ieftine: făină, ulei, orez, conserve, de proastă calitate, strînsură de gunoaie de pe fundul vaselor de la cumătra UE., ca să mai atenueze versiunile interne ale scumpirilor nejustificate, pentru care guvernanţii s-au vîndut stăpînirilor externe. Românul a plătit şi plăteşte toate pagubele dezastruoase ale guvernărilor postdecembriste. Românul apăsat de nevoi, românul trist, jefuit mafiotic, aflat la cheremul analizelor şi sondajelor; aruncat în crizele capitaliste, cînd însuşi capitalismul ca sistem este pus sub marele semn al îndoielii. Capitalismul acesta perfect pentru cei care au furat căciula de astrahan a poporului, dar dezastruos pentru norodul rămas fără căciulă. Guvernanţii profiturilor uriaşe, vînzătorii de pămînt strămoşesc, de fabrici, de neam şi de ţară, sînt azi boierii capitalismului, afiliaţi mafiei mondiale, specializată în războaie, în jafuri financiare, în acapararea puterii, a zonelor de influenţă, în subjugarea popoarelor prin îndatorare, capabili să facă orice pentru a transforma omul în robotul gata să cumpere iluziile lor cu efecte letale.

Cît vor mai fi dispuşi românii să tolereze? Ei nu cer decît normalitatea unui trai decent, atîta timp cît clasa politică şi alte categorii profesionale se lăfăiesc în opulenţă, mormane de bani şi bunăstare. Toate guvernările postdecembriste de pînă acum au practicat un lung şir de ordonanţe, legi şi decizii oneroase! Toţi reformatorii de pînă acum au reuşit doar să bulverseze societatea românească, să arunce în aer mediul social şi economic. La toate acestea adăugăm corupţia stufoasă şi generalizarea la vîrf a acestui fenomen. Într-o Românie aruncată forţat pe piaţă străină de capital, lipsită total de experienţă, capitalismul a dat naştere unor sisteme economice şi juridice malformate din start, dificil controlabile şi foarte uşor de manipulat de legislaţia colonialistă, care ne-a confiscat tot ceea ce a mai rămas din placa turnantă a economii de stat, a suveranităţii şi siguranţei naţionale. Momeala aruncată românilor, „Vrem o ţară ca afară!”, a prins bine!  Acum nu mai avem nici economie, nici ţară suverană… singura definiţie valabilă fiind „taraba lui Ali Baba și cei 40 (?) de… «investitori strategici»”. „Bravos, naţiune! Halal să-ţi fie !”.

 Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: art-emis.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu