sâmbătă, 26 noiembrie 2022

MINA DE AUR sau MINAUR?!


 După un meci extrem de slab făcut de "fotbaliștii" de la "Minerul" care nu au nicio treabă cu spiritul de luptă și de sacrificiu al celor care "explorau" pe vremuri resurse și câștigau, sunt supărat, mâhnit, obosit și jignit de tot ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme în fotbalul nostru cel de toate zilele!

Am văzut multe comentarii pe rețelele de socializare care făceau trimitere la persoana mea, cu referire la anumite aspecte care țin de lipsa de performanță a echipei de fotbal și nu pot să nu fiu "pe terenul de joc" pentru a "marca" (măcar eu) dacă atacanții noștri nu pot să o facă!
Oameni buni, dragi microbiști!
Încă nu a venit Crăciunul, nu am tăiat porcul și am frigiderul plin de carne! Vă mulțumesc pentru asta, sunteți deosebiți și sunt convins că "darurile" de Crăciun sunt oferite din dragoste pentru fotbal, din dorința de a obține puncte cât mai multe pentru a ne menține (anul acesta) în Liga 2.
Vă asigur că și eu îmi doresc același lucru însă, cu toată dorința mea și a adminsitratie locale, noi nu putem să băgăm mingea în poartă! Noi, în afară de "golul" din bugetul local care este marcat de cei care nu sunt în stare să marcheze gol în poarta adversarului, nu prea putem face minuni!
Știu că la fotbal, la politică și la...femei, sunt tare mulți pricepuți! Nu mă consider a fi printre "maeștri" în aceste domenii, dar pot să vă asigur că am încercat să fiu onest și de bună credință în tot ceea ce am făcut în aceste "domenii".
Am susținut schimbarea lui Ciprian Danciu pentru că echipa nu avea rezultate! Schimbarea unui antrenor nu garantează automat succesul pentru cel care urmează, nici eu nu am fost sigur de asta, cu toate că, de obicei, aceste schimbări crează un șoc la echipă și mai apar și rezultatele pozitive! Nu a fost cazul la echipa noastră, iar aici trebuie să analizăm foarte bine cauzele. E de vină administrația locală pentru că, după mai mulți ani oferă condiții decente salariale și de pregătire și este lângă echipă? E de vină staff-ul tehnic pentru că nu reușește să formeze un grup unit care să se dăruiască pe teren și să dovedească prin atitudine spirit de învingător și măcar dorință de victorie?!
Sunt de vină suporterii pentru că nu știu/nu vin să încurajeze echipa numai la victorii!? Sunt de vină "fotbaliștii" care se gândesc mai mult la cum să-și facă freza, cum să-și poarte jambierele, cum să iasă în oraș cu iubitele, cum să se ascundă prin localuri pentru a mai "pasa" câte o bere, în loc să se gândească la spiritul lui Mateianu, la faptul că o prestație bună, cu implicare și sacrificiu, ar putea să-i așeze în rândul "celor drepți", care au făcut ceva pentru Baia Mare și care ar putea avea recunoașterea comunității!?
Oameni buni,
Sunt multe de spus! Nu mă ascund după bară, e clar că nu îmi convine și nu pot să accept ca cineva să-și bată joc de banii comunității și de acest oraș! Va trebui să fim foarte fermi în tot ceea ce va urma! Mă puteți înjura, îmi puteți trimite "felicitări" de Sărbători, nu vă voi mai răspunde, pentru că eu știu că am făcut mai mult decât am putut pentru ca această echipă să fie în Liga 2 și voi face și mai mult ca să rămână în Liga 2! Și nu sunt singur în demersul aceasta, de la primar până la...portar, toți cei din Administrația Locală își doresc ca fotbalul băimărean să renască, să crească!
În final, vă mai spun ceva. Nu mi-a plăcut atitudinea lui Miță Iosif de astăzi pentru că a dat bir cu fugiții după meci și nu a participat la conferința de presă! Știu că a fost supărat, dar "căpitanul" nu își părăsește corabia la greu! El trebuie să-și asume greșelile (dacă au fost), să explice de ce nu s-a putut mai mult, să comunice tot ce crede că nu merge la echipă și să vină cu o "tactică" mai bună, care să aducă rezultatele așteptate!
Mai avem două meciuri anul acesta, sper să le tratăm cu maximă seriozitate și să învingem! Altfel, sărbătorile vor fi sumbre, iar Anul Nou, va fi unul cu adevărat nou în lotul nostru!
Aici sper că mai este MINAUR!

IOAN DORU DANCUS

Un comentariu: