sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Șeful STS Maramureș, general Marin Bancoș, a trecut în rezervă!

 

Directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS – denumirea oficială actuală este Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale) Maramureș, general de brigdă Marin Bancoș (56 de ani), a trecut în rezervă. La comanda Direcției Județene Telecomunicații Speciale Maramureș a fost desemnat, până în 16 mai 2023, colonel Daniel Mic, șef al Biroului Echipamente și Servicii Rețea din cadrul STS Maramureș. La ceremonia trecerii în rezervă a fost prezent și directorul STS, general locotenent Ionel Sorin Bălan, care i-a conferit domnului Marin Bancoș emblema de onoare a STS.

Marin Bancoș este absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații din cadrul Institutului Politehnic București (promoția 1990) și al Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (promoția 1999), a fost în STS din 1993 până la retragere, timp de 30 de ani (întreaga sa carieră militară). A fost la comanda STS Maramureș din anul 1999. În decembrie 2021 i-a fost conferit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare.


Ceremonia de trecere în rezervă a domnului general de brigadă Marin Bancoș, i-a dat prilejul dl. viceprimar al Băii Mari Ioan Doru Dăncuș să afirme: ”L-am admirat pe Marin pentru maniera în care mergea pe stradă, singur sau la braț cu doamna Sorina, l-am apreciat pentru profesionalismul dovedit în toate misiunile sale, l-am luat ca și model de conducător al unei instituții, pentru felul în care a consolidat o echipă și a reușit să se adapteze
  și să modernizeze STS-ul, la noile provocări tehnologice și servicii. Felicitări pentru tot, prieten bun!    Mulțumesc pentru tot, OM FAIN!”

Notă. Conform legii, STS organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege, este singura autoritate care emite norme tehnice obligatorii în domeniul telecomunicațiilor speciale, are structură militară și face parte din sistemul național de apărare.

                                                                                                                    GDL

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu