vineri, 25 noiembrie 2022

Augustin Cozmuța s-a întors la ”Nord Literar”


Un eveniment discret, elegant și emoționant a avut loc azi la sediul Revistei de Cultură ”Nord Literar”, când artistul Vasile Jurje a făcut o donație importantă instituției. Astfel, grație generozității artistului, tabloul ”Palimpsest 5” și bustul scriitorului, eseistului, criticului literar și jurnalistului Augustin Cozmuța – unul dintre membrii fondatori ai instituției - au intrat în patrimoniul revistei. Autorul a expus la sediul revistei și câteva dintre lucrările sale, precum și albumele sale de artă și cele trei volume de proză: ”Monolog după o cortină” (2019), ”Călătorii în alte lumi” (2020) și ”Moara pisicii albe” (2022).

Vasile Jurje are peste 60 de ani de activitate în scenografie, grafică, artă vizuală, pictură, design și proză. Născut în Cicârlău, la 26 iunie 1956, este absolvent al Institutului de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” – București, secția scenografie. A realizat scenografia pentru sute de spectacole, la teatre precum: ”Fantasio” – Constanța, ”Mihai Eminescu” – Bacău etc. Are numeroase expoziții de pictură, la București, Baia Mare, Botoșani, Constanța, Neptun. Retras în satul natal, în ultimii ani s-a aplecat asupra scrisului, prin cele trei volume de proză demonstrând că ”nu avem decât a regreta că nu s-a consacrat mai mult literaturii”. (Ion Papuc)
Astfel, azi, prin gestul lui Vasile Jurje, regretatul om de cultură Augustin Cozmuța s-a întors la ”Nord Literar”, instituție căreia i-a fost dedicat și devotat timp de 13 ani.
Acest material poate fi citit și pe pagina de facebook a Revistei de Cultură ”Nord Literar”, accesând link-ul: https://www.facebook.com/profile.php?id=100085348181656

Autor: Dana GAGNIUC BUZURA



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu