joi, 24 noiembrie 2022

Ionel Bogdan: "Primul parc industrial devine realitate, realizăm drumul de acces și utilitățile la Parcul industrial din Baia Sprie"

 

S-au început, încă de săptămâna trecută, lucrările pentru realizarea drumului de acces la Parcul industrial din Baia Sprie, prin societatea Drumuri și Poduri Maramureș SA.

În prima fază, au fost realizate săpăturile, iar în această săptămână sunt realizate lucrările de reciclare a solului, care vor fi finalizate azi. Următorul pas este așternerea de balast și piatră spartă pentru stabilizarea solului. În urma acestor lucrări, drumul va fi pregătit pentru asfaltare.

Până în 15 decembrie drumul și utilitățile publice vor fi finalizate, astfel încât de anul viitor să se poată primi companii în Parcul industrial Baia Sprie.

Parcul industrial de la Baia Sprie va avea o suprafață de 34 de hectare, cu posibilitate de extindere la 50 de hectare. Finanțarea pentru infrastructura acestui parc industrial este asigurată din bugetul Consiliului Județean Maramureș.

”Așa cum am promis, realizăm parcuri industriale în Maramureș, pentru că avem nevoie de investiții prin care să creștem economia județului, să oferim noi locuri de muncă pentru maramureșeni și un nivel de trai mai ridicat.Vom construi încă două parcuri industriale, la Farcașa – 20 hectare – și la Șomcuta Mare pe o suprafață de 10 hectare. Acestea vor fi dezvoltate prin fonduri europene, respectiv prin Programul Operațional Regional. Mulțumesc domnului primar al orașului Baia Sprie,Bîrda Sebastian Alin, și Consiliului Local Baia Sprie pentru că au cedat Județului Maramureș terenul necesar realizării acestui parc industrial, pentru tot sprijinul și operativitatea de care au dat dovadă.Mulțumesc echipei din cadrul Consiliului Județean Maramureș și echipei Drumuri și Poduri Maramureș SA pentru munca susținută în vederea realizării acestui obiectiv important pentru județul nostru,” a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu