sâmbătă, 12 octombrie 2024

Au intrat în alertă! Manifestăm atenție sporită! Dacă nu erau americanii...

Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat că va manifesta „atenţie sporită pentru prezervarea stării de securitate în România", după ce Ambasada SUA a transmis, vineri seară, 11 octombrie, un avertisment cu privire la o posibilă amenințare asupra unui lăcaș de cult.

„Ținând cont de contextul internaţional de securitate şi de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, SRI, cu structurile competente şi împreună cu toate celelalte structuri şi instituţii din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, evident că va manifesta o atenţie sporită pentru prezervarea stării de securitate în România”, a declarat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.
În paralel, Ministerul Afacerilor Interne a transmis că va suplimenta forțele de ordine, în perioada 11 - 13 octombrie 2024, în apropierea lăcașurilor de cult din România.
Toate aceste reacții oficiale ale instituțiilor din România au venit după ce Ambasada SUA din București a transmis un comunicat în care a avertizat despre posibile amenințări care ar viza o sinagogă, un templu sau o moschee din România, în weekend-ul 11-13 octombrie 2024. Altfel, ca de obicei, nu am fi știut nimic despre toate astea.
„Fiți mai precauți și luați în considerare evitarea instituțiilor religioase în perioada respectivă", le-a recomandat Ambasada SUA cetățenilor americani care se află pe teritoriul României.
În perioada 11 - 12 octombrie 2024, evreii sărbătoresc Yom Kippur ("Ziua ispășirii"), în care, potrivit tradiției, Dumnezeu decide soarta fiecărui om. Yom Kippur este marcat prin slujbe religioase speciale, în întreaga lume.

C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu