vineri, 4 octombrie 2024

Inspectorul general Pop Mihai Cosmin: „Vocea dumneavoastră a liderilor este puternică”

 


La prima ședință din acest an al liderilor SLI MM a fost invitat domnul inspector școlar general Pop Mihai Cosmin care a sugerat ca dascălii să vorbească și explice la ora de predare-consolidare-evaluare pe înțelesul tuturor elevilor, să-i capaciteze pe toți și să realizeze feed-back-ul absolut necesar. A vorbit de asemenea despre rolul asistențelor realizate de către directorii de unități școlare, de sfaturile date celor care de abia au pășit în acest sistem deosebit de greu.

Doamna președintă  Petreuș Ioana  a trecut în revistă activitatea sindicală a anului trecut școlar, un an greu, cu mitinguri și greve, cu multe realizări și împliniri.

 Doamna consilier juridic Nuszer-Țînța Mariana Georgeta  ne-a adus la cunoștință despre sentințele favorabile pentru membri SLI MM privind indemnizația de hrană pentru concediu iar jurist Prodan Simina Ioana ne-a vorbit despre facilitățile acordate în anul școlar 2024-2025 membrilor SLI MM de către parteneri și ne-a prezentat programele de formare pentru membrii SLI MM.

S-a aprobat și în acest an premierea tuturor colegilor care au mers în pensie și se preconizează o întâlnire de lucru în luna mai cu liderii unităților de învățământ, într-o locație din Maramureșul istoric, probabil Cosău sau Ocna Șugatag.

A fost o ședință sindicală densă, cu multe puncte pe ordinea de zi, condusă cu măiestrie de doamna președinte Petreuș Ioana, care ne-a amintit că se luptă (împreună cu celelalte două sindicate naționale din educație) pentru a crește procentul de salarizare (între 10%-17%-20%) la maximul de 20% din ianuarie 2025, așa cum a promis guvernul Ciolacu.

 Doamne ajută, atât membrilor SLI MM cât și celorlalte cadre didactice afiliate sau neafiliate, care trudesc în acest domeniu sensibil, de importanță majoră.

Ni s-a reamintit de către cei din conducerea Biroului Executiv faptul că SINDICATUL suntem NOI TOȚI cei din EDUCAȚIE și că vom fi puternici iar vocea noastră va fi ascultată cu teamă și interes când  vom fi mai mulți și vom fi de aceeași parte a baricadei, a educației, a adevărului. 

De apreciat discursul și onestitatea domnului inspector școlar general Pop Mihai Cosmin, care la final a răspuns întrebărilor colegilor și a promis tot sprijinul pentru realizarea unui deziderat comun!

 înv. Gelu DRAGOȘ, lider SLI MM Școala Gimnazială Mireșu Mare

P.S. A fost distribuit buletinul informativ al SLI MM - „JURNAL sindical”, An 21, Nr. 196/197 * august-septembrie 2025





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu