miercuri, 16 octombrie 2024

INVITAȚIE DUBLĂ LANSARE DE CARTE - 24 octombrie 2024, ora 18,00

 

Editura ACTAEON BOOKS și Revista de Cultură „Nord Literar” vă invită, în prezența autorului, la o dublă lansarea a biografiilor lui Alexandru BUICAN, Brâncuși, o biografie legendară și Brancusi. A Legendary Life, ambele apărute la editura noastră în anul 2023. Nu întâmplător am ales Shura Bistro Caffe, local agreabil, ce promite să devină un lăcaș de cultură al Băii Mari.
Scriitorul, revenit de scurtă vreme din Memphis, aflat pentru puțină vreme în urbea noastră, ne va înfățișa atât drumul parcurs, vreme de 17 ani, pentru realizarea celor două biografii ce însumează 1670 de pagini, cât și dificultățile întâmpinate în procesul de elaborare al acestora. Documentarea a fost realizată, vreme de 5 ani, la celebra bibliotecă New York Public Library. La acest eveniment veți afla adevărul despre iubirile/ iubitele lui Brâncuși, cu atât mai mult cu cât sculptorul devenise un mit încă din timpul vieții.
Evenimentul va fi moderat de Dana BUZURA-GAGNIUC, manager al Revistei de Cultură „Nord Literar” și prezentat de Daniela SITAR-TĂUT, editor (ONLINE), Valeria BILȚ și Monica D. CÂNDEA.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu