miercuri, 22 ianuarie 2014

Norvegianca Camilla Herrem a semnat cu HCM Baia Mare!

Camilla Herrem (născută în 8 octombrie 1986) a semnat ieri seara, 21 ianuarie 2014,  un contract pe doi ani de zile cu HCM Baia Mare, vicecampioana României. Herrem (foto) este titulară în reprezentativa Norvegiei (peste 130 de selecţii) şi a fost cotată la Mondialul din 2009 cea mai valoroasă extremă stânga. Născută în Sola, şi-a început cariera handbalistică în oraşul natal. În prezent joacă pentru Byasen HE, echipă la care evoluează din 2006, acelaşi an în care a debutat în naţionala Norvegiei. Camilla Herrem a marcat până acum 315 goluri pentru naţionala Norvegiei. Multe dintre reuşitele ei au condus selecţionata scandinavă spre trofee importante, precum titlul olimpic sau medaliile de aur de la "mondiale" şi "europene".
Dintre toate golurile Camillei unul este senzaţional din punct de vedere tehnic şi spectacular.  A fost marcat în meciul Norvegia - Franţa (scor 33-22) la turneul final al Campionatului European din 2010 şi poate candida cu success la titlul de cel mai frumos gol marcat de o extremă din handbalul mondial feminin
"Încă de anul trecut era discutată şi parafată această înţelegere cu Camilla Herrem de a veni în Baia Mare. Cred că, aducând o jucătoare de top, care a obţinut performanţe deosebite, dăm un plus de profesionalism clubului şi va fi un exemplu pentru toate jucătoarele. Nu pot decât să-i felicit pe cei de la club că au reuşit acest lucru şi vreau să le amintesc, aşa ca de fiecare dată, că tot ceea ce fac, fac datorită comunităţii", a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.
"Ieri seara HCM Baia Mare a reuşit să obţină semnătura jucătoarei Camilla Herrem, pe o durată de doi ani, începând cu luna iulie a acestui an", a informat Vasile Viman, manager financiar al HCM Baia Mare.
HCM Baia Mare - proiect naţional
Transferul Camillei Herrem reprezintă pentru primarul Cătălin Cherecheş şi Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, principalul finanţator al clubului, încă un pas în demersul de a transforma HCM Baia Mare într-un proiect naţional.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare:
"Vrem să facem din Handbal Club Municipal Baia Mare un proiect naţional, care să ne reprezinte pe noi, pe români, la nivel european. Acest lucru se poate face doar investind şi aducând jucătoare de top. Prioritatea noastră este să aducem cât mai multe jucătoare care sunt parte a echipei naţionale, dar sunt posturi unde în vârful ierarhiei europene sunt jucătoare străine şi e important ca echipa HCM să fie acoperită pe toate posturile". GDL



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu