sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Editorial - Aripi frânte


Tragedia aviatică din zilele trecute m-a întristat peste măsură. Am spus-o de mai multe ori iar azi mă repet: noi trăim în două Românii, una a şmecherilor şi incompetenţilor precum Chiper, secretarul de stat cu salariu de mii de euro şi indemnizaţie de peste 100 de milioane lei vechi lunar pentru că face parte din Consiliu de administraţie al unei bănci şi o altă Românie a celor care au construit această ţară până în 1990 ca primii să poată să o vândă la bucată.

Din această ultimă categorie de români patrioţi fac parte şi moţii care i-au găsit pe cele şapte victime, doi piloţi şi cinci medici. Cum bine se ştie, pilotul Adrian Iovan şi medicul stagiar Aurelia Ion au decedat aşteptând în zadar salvatorii. Televiziunile au relatat cu lux de amănunte ceea ce s-a întâmplat motiv pentru care eu am să punctez altceva. România încet dar sigur se trezeşte! Poporul s-a supărat pe toţi neaveniţii din posturi importante, cu facilităţi cum nu găseşti nici măcar în ţările super-dezvoltate şi doresc politicieni curaţi, în instituţii cheie profesionişti şi nu tot felul de politruci gen Radu Stroie, Armand Petrescu, Constantin Voicu, Aleodor Frâncu şi mă opresc aici ca să nu vă plictisesc. Dar nu uitaţi că aceştia încasează bani de nu poţi să-i numeri!

Revin la cei doi eroi decedaţi: pilotul Adrian Iovan a fost lovit de ambele guverne, guvernul Boc i-a tăiat pensia de 14000 lei iar cel actual i-a tăiat „aripile” prin dotarea slabă a aviaţiei de acest gen. Aura Ion ar trebui de azi înainte să devină  un model şi un exemplu de urmat pentru tinerele noastre românce: studentă eminentă, săritoare, credea în dragostea adevărată, prietenoasă, cu principii sănătoase, dintr-o familie cu frică de Dumnezeu. Ar cam trebui să le fie frică la aşa zisele vedete gen Bianca Drăguşanu, Adelina Pestriţu, Cruduţa, Căpruţa şi eleva sexy dar şi realizatorilor TV care promovează acest gen de incultură, obscenitate şi bani câştigaţi uşor.

Personajul pozitiv din toată acestă întâmplare nefericită este românul de la ţară, care este în stare în clipe de necaz să-ţi dea şi bucata de la gură sau ultimul leuţ din jerpelitu-i buzunar. Moţii care s-au dus în căutarea victimelor accidentului aviatic şi-au pus viaţa în pericol, dar aşa au considerat că trebuie să facă. Simplitatea vorbei, puterea faptei cred că vin din timpurile vechi, de la geto-daci. Când unul dintre reporteri l-a întrebat pe un sătean din Horea, judeţul Alba, dacă se aşteaptă la vreo recompensă pecuniară, acesta, cu un umor dezarmant a afirmat că el primeşte zilnic „recompense” prin tot felul de scrisori cu noi taxe şi impozite de plătit. 

Regretele lui Victor Ponta şi demisiile unor demnitari la moartea celor doi eroi, coincidenţă sau nu, numele lor încep cu aceleaşi iniţiale, A.I., sunt tardive. Durerea este în sufletul familiilor celor decedaţi şi a celor care sunt în spital, încă în stare gravă.  Dacă acest incident va fi o lecţie pentru cei care ne conduc şi România se va schimba din temelii, vom suporta mai bine durerea. Altfel nu văd ieşirea decât printr-o revoluţie adevărată. Dar cine să o facă?

Preluare http://esaracul.ro/epareri/1405-aripi-frante.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu