marți, 21 ianuarie 2014

Declaratie de presă senator Sorin BOTA


 
Din pacate, incompetenta costa

Aeronava care a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, in judetul Cluj, a fost gasita dupa mai bine de 5 ore de la prabusire!
Cred ca trebuie demisi multi incompetenti! Este inimaginabil cum timp de peste 5 ore echipele operative nu au fost in stare sa localizeze aeronava, cand exista telefoane mobile cu sisteme GSM/GPS si un avion cu echipament de monitorizare. Cunosc bine zona, e accesibil orice varf. Sa aresteze un om e foarte simplu, il gasesc imediat si in gaura de sarpe prin intermediul telefoanelor mobile, dar ISU nu are capacitate tehnica sau nu stie cum sa caute?! Daca nu erau televiziunile si satenii, nu ii gaseau nici pana acum. Viata unui om, in astfel de situatii, depinde de fiecare minut, de fiecare secunda de intarziere si se pare ca acest lucru a contat si de aceasta data, cand au fost nevoie de sase ore doar pentru a fi gasiti. Toti pasagerii erau in viata dupa prabusire si daca se intervenea imediat, erau cu totii in viata si acum. Coordonarea echipelor de salvare in acest caz a fost zero. Orice elev rezolva o problema de fizica stiind ultimele coordonate din aer, cel putin cu aproximatie. Cei de la NATO ar trebui sa-si puna intrebari serioase despre capacitatea noastra de interventie.
Operatorii de telefonie mobila ar trebui sa poata interveni de urgenta. Medicii nu aveau descarcate aplicatiile GPS. In acest caz operatorii de telefonie trebuiau sa le puna imediat aplicatia si sa vorbeasca cu ei. Se impune emiterea unei ordonante de urgenta prin care operatorii de telelefonie sa fie obligati sa intervina imediat si gratuit in astfel de situatii de urgenta. In plus, cred ca alte autoritati trebuiau sa se autosesizeze pentru a-i descoperi. Suntem in brad si bradul in aer!
 Romatsa dispune de softuri de milioane de euro, chiar recente si tot degeaba. Probabil le-au achizitionat pentru a putea face statele de plata. Halal spatiu aerian! Mai au tupeu sa spuna ca nu-si reproseaza nimic. Autoritatea aeronautica ce face?! Aici chiar sunt vinovati multi „tocatori de bani publici”. Cer premierului sa ia masuri, descoperim in asemenea situatii cum de ani buni unii se fac ca lucreaza pe bani publici!


Cabinetul senatorului 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu