marți, 29 mai 2018

Comunicat de presă

29.05.2018

 OUG pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere se află în dezbatere publică

            Deputatul PSD Marius Sorin Bota și-a exprimat punctul de vedere cu privire la Proiectul de OUG pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, aflat în dezbatere publică și publicat pe site-ul MDRAP în temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată.
            În opinia deputatului, punctul 3 din ordonanță, ce aduce modificări articolului 20, alin. 7 („Se interzice taxiurilor să efectueze transport public de persoane în regim de taxi sau să staţioneze, în locurile de aşteptare, în scopul efectuării transportului în regim de taxi în interiorul unei localităţi, alta decât localitatea de autorizare.”) ar trebui modificat/reformulat deoarece în situația în care un taximetru efectuează transportul unei persoane în altă localitate, acesta ar fi nevoit să se întoarcă gol și astfel pot interveni două situații, ambele în detrimentul clientului,: - 1. taximetristul să refuze cursele pe distanțe lungi, sau 2.- costul de transport să fie foarte mare, astfel încât să acopere și returul. Spre exemplu, atunci când trenul oprește în noduri feroviare de unde noaptea nu este legătură directă, iar singura soluție la îndemână este taxiul (a se vedea Sighișoara - Tg. Mureș, Vințu de Jos - Alba Iulia, Dej - Tg. Lăpuș sau Baia Mare - Tg. Lăpuș),  clientul plătește tur/retur? Deputatul este de părere că cei responsabili din minister ar trebui să se aplece mai mult asupra situațiilor întâlnite în practică, nu să stea în birouri și să facă modificări după ureche.



Cabinetul deputatului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu