joi, 24 mai 2018

Nu uitaţi, urmează 3 zile fără şcoală: 28 mai (Rusaliile), 1 iunie (Ziua Copilului) şi 5 iunie (Ziua Învăţătorului)

Pe final de an scolar, elevii mai au inca trei zile fara scoala! Zilele de 28 mai si 1 iunie sunt sarbatori legale, iar cea de 5 iunie este Ziua invatatorului, in care nu se vor face ore, ci activitati specifice.
 In acest an, sarbatoarea Rusaliilor va fi pe 27 si 28 mai (luni), astfel ca data de 28 mai va fi libera de la stat.
 Din 2017 elevii nu mai fac ore pe 1 Iunie, iar parintii lor au zi libera de la serviciu, pentru a petrece impreuna Ziua Copilului.
 Zvonurile spuneau ca se va oferi bugetarilor cea mai mare mini-vacanta pe care un guvern a daruit-o vreodata - era vorba tocmai de zilele de 29, 30 si 31 mai care vor face punte intre sarbatoarea de Rusalii, 27 si 28 mai, zile libere prin lege si 1 iunie tot libera prin lege. Astfel, elevii si bugetarii ar fi beneficiat de o vacanta de 9 zile, de sambata, 26 mai, pana duminica, 3 iunie, inclusiv.
 Insa, aceste zvonuri nu s-au confirmat, zile libere urmand sa fie 28 mai si 1 iunie.
 In ceea ce priveste ziua de 5 iunie, mai exact Ziua invatatorului, aceasta este una speciala si "va fi marcata prin manifestari specifice". Altfel spus, elevii si profesorii vor merge la scoala, dar nu vor face ore in mod obisnuit. Contractul colectiv de Munca de la nivelul Bucurestiului precizeaza faptul ca "in perioada desfasurarii acestor manifestari specifice nu se vor presta activitatile prevazute in fisa postului a fiecarui salariat din invatamant".


Autor: Laura Galescu
Sursa: PortalInvatamant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu