miercuri, 30 mai 2018

Motivul pentru care Stan Laurel nu a venit la înmormântarea prietenului său, Oliver Hardy

În perioada 1930–1950, celebrul cuplu comic STAN şi BRAN a adus zâmbetul pe chipurile a milioane de telespectatori din întreaga lume, iar filmele lor au trecut proba timpului, bucurând generaţii întregi.

 Vieţile lui Stan Laurel şi Oliver Hardy nu a fost nici pe departe atât de simple şi de amuzante precum nenumăratele comedii în care au jucat.
 Stan şi Bran s-au bucurat de un succes deplin în sfera profesională şi au câştigat aprecierea telespectatorilor din lumea întreagă, însă nu se poate afirma acelaşi lucru despre viaţa lor din spatele camerei de filmat. Uniţi de comedie, de râsete şi aplauze, dar şi de eşecuri amoroase şi conturi bancare aflate într-o situaţie complicată, actorii nu au avut parte de prea multe zâmbete şi de linişte.
 Afirmaţia lui Neil Brand îşi păstrează o mare doză de adevăr, el susţinând  că cel mai fericit şi împlinit mariaj avut de Stan este cel avut cu prietenul şi colegul său, Ollie.
 În anul 1956, Laurel şi Hardy realizau ultima lor şedinţă foto împreună.
 Vizibil îmbătrâniţi, cei doi cu greu mai pot fi recunoscuţi într-o fotografie postată pe pagina de Facebook Classic Hollywood Los Angeles Times. Un an mai târziu, în 1957, Oliver Hardy murea în urma unui infarct.
 Stan, prietenul lui, este prea devastat să participe la înmormânare, după cum mărturiseşte într-o scrisoare: "Mă simt pierdut fără el după 30 de ani de prietenie strânsă.  Motivul pentru care nu m-am dus la înmormântare a fost pentru că medicul mi-a recomandat să nu merg. Se temea că este o situaţie prea emoţionantă pentru mine. Moartea lui Oliver a fost o lovitură tristă pentru toţi - o mare pierdere şi îi vom duce dorul teribil. Oricum, este o binecuvântare că a fost scutit de durere şi suferinţă, pentru că se instalase şi un cancer agresiv".
 Stanley Laurel s-a stins din viaţă 8 ani mai târziu, în 1965, tot în urma unui infarct. 
Sursa ONE.RO


                                                                                                       C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu