duminică, 27 mai 2018

CUPA ROMÂNIEI. CS U CRAIOVA - HERMANNSTADT 2-0


 ECHIPELE DE START:

U Craiova: Mitrovici - R. Popa, Kelici, Tiago Ferreira - Martici, Mateiu, Zlatinski, Bancu - Gustavo, Al. Băluță, Al. Mitriță
Rezerve:  L. Popescu, Burlacu, Santos, Glavina, Rossi, Dimitrov, Screciu
Antrenor: Devis Mangia

Hermannstadt: Căbuz - Al. Coman, Crișan, Stoica, Tătar - Dîlbea, Boboc - Herghelegiu, Rusu, Petrescu - Blănaru;
Rezerve: Niga - Pîrvulescu, Curtean, Neagu, Danci, Stancu, Dumitru;
Antrenor: Alexandru Pelici;

Ambasadorii din acest an ai finalei Cupei României au fost Viorel Hizo, din partea celor de la AFC Hermannstadt, şi Gică Craioveanu, ca reprezentant al Clubului Sportiv U Craiova.

CS Universitatea Craiova s-a impus în fața lui AFC Hermannstadt, scor 2-0, și este noua deținătoare a Cupei României. Gustavo si Mitrita au marcat pentru victoria cu 2-0 din finala cu Hermannstadt, nou-promovata în Liga I!

Hermannstadt a început mai bine meciul, cu două ocazii în primele 20 de minute. Craiova s-a văzut abia în minutul 27, când Mitriță a încercat să transforme o lovitură liberă de la 22 de metri. Deschiderea scorului a venit două minute mai târziu, când Gustavo a șutat superb din marginea careului, lateral stânga, la colțul lung al porții lui Căbuz. Zlatinski l-a pus şi el la încercare pe portarul împrumutat de la Viitorul, iar la pauză oltenii au avut avantaj minim.

În partea a doua, jucătorii lui Devis Mangia au încercat să domolească ritmul şi să folosească mai mult cartea contraatacului. Hermannstadt a ieşit însă din nou la joc şi au trecut o dată pe lângă egalare, în primele 10 minute. Dorința de egalare a creeat însă slăbiciuni în apărare, iar în minutul 58, Băluţă a profitat de o astfel de situaţie, a sprintat singur spre poartă, a pasat în lateral pentru Mitriţă, care a înscris cu poarta goală.

Sibienii au mai încercat în câteva rânduri să marcheze golul de onoare, jucătorii lui Mangia au ratat şi ei, dar s-a terminat 0-2 şi Craiova câştigă pentru prima dată Cupa în ultimii 25 de ani.


Notă. Peste 30.000 de spectatori au asistat la finala Cupei României, ceea ce demonstrează ca această competiţie trebuie luată mult mai în serios de echipele din Liga 1. Să nu uităm că Hermannstadt a eliminat FCSB cu un sec 3-0 fiindcă echipa lui Gigi Becali ţintea titlul şi uite că a rămas cu buza umflată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu