duminică, 27 mai 2018

Real Madrid câştigă din nou Liga Campionilor, după o finală superbă cu Liverpool


 In ultimul act al celei mai importante competitii intercluburi din Europa, madrilenii au invins-o cu 3-1 pe Liverpool, la capatul unui meci de povestit nepotilor.
Au marcat Karim Benzema (min.51) si Gareth Bale (min.64 si 83) pentru iberici, respectiv Sadio Mane (min.55) pentru cormorani. Doua dintr reusitele "albilor" au fost insa opera portarului Loris Karius
La Kiev, pe stadionul Olimpiyskiy, Real Madrid a reusit sa scrie o noua fila de istorie, cu cel de-al 13-lea trofeu Cupa Campionilor/Liga Campionilor adaugat in visteria clubului.
Zinedine Zidane a inceput finala cu exact acelasi "11" pe care l-a folosit si in finala de anul trecut, cu Juventus, iar Cristiano Ronaldo si compania incheie din nou triumfal sezonul.
De partea cealalta, Jurgen Klopp a aruncat in lupta tridentul Salah-Mane-Firmino, dar chiar si asa n-a pus capat ghinionului ce pare ca l-a lovit, fiind cea de-a 6-a finala consecutiva pierduta de tehnicianul neamt in toate competitiile.
Liverpool a fost echipa mai periculoasa in startul meciului, cu Mohamed Salah si Sadio Mane reprezentand principalele pericole.
Asta insa doar pana in minutul 25, cand Salah s-a accidentat dupa un duel cu Sergio Ramos, care i-a prins (intentionat) mana sub corpul sau, in cadere. Atacantul egiptean, cu 44 de goluri marcate in acest sezon, a mai rezistat doar 5 minute si a parasit apoi terenul in lacrimi.
Tot in lacrimi avea sa iasa de pe teren si Dani Carvajal, accidentat cateva minute mai tarziu dupa un duel cu Andrew Robertson.
La pauza s-a intrat cu 0-0 si cu o Liverpool daramata parca de iesirea golgheterului ei.
Real Madrid a inceput ca din tun partea secunda, iar Isco a trecut de putin in minutul 48 pe langa deschiderea scorului, cand sutul sau venit dupa o eroare a lui Lallana a izbit bara transversala a portii lui Karius.
Peste 3 minute tabela avea insa sa se modifice. A punctat Karim Benzema, dupa o eroare incredibila a goalkeeperului neamt din poarta lui Liverpool, care i-a asezat practic mingea francezului in fata portii goale!
Cormoranii au reactionat imediat si dupa numai 4 minute au restabilit egalitatea, prin Sadio Mane, in urma unui corner executat din partea dreapta si o recentrare excelenta cu capul a lui Dejan Lovren.
Cu un Cristiano Ronaldo tinut excelent de aparatorii lui Liverpool, Zidane a decis sa-l arunce in teren pe Gareth Bale si sa refaca astfel tridentul BBC. A fost si mutarea care a decis soarta meciului.
La nici trei minute de la intrarea sa pe teren, atacantul galez a inscris unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria Ligii Campionilor, cu o "foarfeca" fabuloasa de la marginea careului.
Liverpool n-a cedat nici de aceasta data, iar Sadio Mane a lovit stalpul drept al portii lui Keylor Navas cu un sut de la 18 metri.
Baietii lui Jurgen Klopp aveau insa sa cedeze in minutul 83, cand Loris Karius a comis o noua greseala incredibila, scapand mingea din maini la un sut de la aproximativ 30 de metri al aceluiasi Gareth Bale.
3-1 si Real Madrid continua sa scrie istorie in cea mai bogata competitiei a lumii. De partea cealalta, Liverpool incheie trist un sezon insa superb, in care Salah, Mane si ceilalti cormorani au aratat un fotbal extrem de spectaculos.

Statistici:

Suturi pe poarta: 6-2
Suturi pe langa poarta: 6-3
Posesia mingii: 61%-39%
Cornere: 9-5
Offside-uri: 7-3
Faulturi: 6-18

                                                                              Ionuţ Găman, Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu