joi, 24 mai 2018

Gabriel Zetea: PSD nu naționalizează și nu desființează Pilonul II de pensii

În programul de guvernare al PSD nu există nicio prevedere referitoare la naționalizarea sau desființarea pilonului II de pensii, arată liderii PSD, în urma discuțiilor care au apărut tot mai des în spațiul public pe această temă, provocând o serie de controverse. Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, consideră că se impun câteva precizări, datorită faptului că mulți reprezentanți politici ai PNL sau USR folosesc momentul doar pentru dezinformare.
” PSD nu va lua, niciodată, nicio măsură care să ducă la desființarea Pilonului II de pensii. Fondurile aparțin contribuabililor și nu pot fi desființate. Totodată, Pilonul II nu se poate naționaliza, pentru că nu conține fonduri private, ci fonduri publice și îmi doresc ca acest lucru să fie foarte bine înțeles de toată lumea, pentru a opri astfel toate dezinformările aruncate în media și pe rețelele de socializare de reprezentații PNL și ai USR”, a precizat liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea. 
Un alt răspuns care ar trebui să clarifice faptul că există o dezbatere este acela că, aceasta a apărut la inițiativa PSD, din dorința ca românii să știe ce avantaje pot avea de la Pilonul I de pensii și de la Pilonul II. ”Vom avea public, în perioada următoare, o analiză financiară clară a Pilonului II, astfel încât să se poată face comparația între beneficiile pe care le are cineva care contribuie doar la Pilonul I și cineva care contribuie atât la Pilonul I cât și la Pilonul II. Românii vor avea astfel posibilitatea, în cunoștință de cauză, să opteze pentru fondul unde doresc să își țină banii de pensie. Nicio altă discuție nu este asumată de către PSD sau de către Coaliția la Guvernare PSD-ALDE, iar informațiile care sunt aruncate în spațiul public reprezintă doar o nouă încercare a Opoziției de a critica guvernarea, fără a avea însă un fundament real”, a conchis vicepreședintele PSD al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, Gabriel Zetea.

                                                                      
                                                                                          CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu