VIS CU NICHITA. ANTOLOGIE DE TEXTE LITERARE ȘI GRAFICĂ, VOL. XIII, Editura Ro.cart, București, 2020, coord. și editor general George CĂLIN, ediție îngrijită de Anca Elena CĂLIN, ISBN 978-606-8726-7-2, pag. 636, din Colecția ,,Antologiile Apollon", cu o grafică de inspirație stănesciană, de Radu Gabriel PETRIȘOR, Pitești-Argeș, cu un motto ,,personalizat"... ,,La noi cultura se manifestă ca boală profesională", (coperta IV, spate).
Un volum de excepție, cu participanți de excepție. L-am citit în totalitate. Pot spune, (chiar depune mărturie, dacă-ți vrea!), că în acest volum domnește calitatea literară. Foarte consistent și valoros. Un proiect imens. Nu țin minte să mai fi cunoscut asemenea proiecte de amploare - 15 volume. Mă bucur că printre toți cei care au participat la acest volum în cadrul marelui proiect cultural, am fost acceptat/selectat/inclus și eu. E de bine. M-am uitat în cuprinsul volumului. Nume mai mult sau mai puțin cunoscute. Ba oameni despre care nici nu am auzit, dar foarte talentați. Ei sunt cei care ne dau o lecție de istorie literară... dovedește acest volum, proaspăt ieșit din tipar. Și, culmea, foarte frumos elaborat. Cu adevărat, la acest proiect, s-a pus suflet. S-a investit suflet. Bravo! Tuturor celor care au îndrăznit să participe. Bravo, celor care au propus acest proiect.
Literatura de bună calitate, prin aceste volume, ,,este la ea acasă".
Mihaela MOISESCU - București, pag. 3-20, afirmă: ,,Pasiunea mea e poezia unde pot evada în căutarea frumosului", este o poetă, tânără și talentată. Am observat colaborarea cu Editura eCreator și o felicit. A știut să aleagă. Propune poeme de factură modernă. Vers alb. Poem de tip proză. Interesante. Mă pune la grea încercare. Nu știu din care să citez. Imi plac... îmi place stilul literar ,,Mihaela Moisescu". Am găsit. M-am hotărât...
,,poezia nu poate supraviețui departe de mirosul pământului și de cântecul ciocârliei.
Ea își hrănește consoanele cu raze de soare.
Vocalele ei își cântă ariile doar în mijlocul naturii.
Acolo își adună armata de cuvinte și trăiri și o pune să îi apere demnitatea!", POEZIA CARE SE PIERDUSE PE STRĂZI, pag. 11. Felicitări!
Constanța APETROAIE, Iași, pag. 21-34, licențiată în informatică și jurnalism, cu un master în psihologie, are în portofoliul ei literar, mai multe volume. Debutul literar a însemnat volumul ANA LUI MANOLE - 1996. ,,Poemele sale sunt în mare majoritate în modalitate dialogală și adorativă, cu o idealitate absentă, intens evocată și dramatizată", pag. 21.
,,Te-am găsit poezie,
Adormită, într-un vis de robie...!
Adormisei
De pe când suferința
Te trăsese la sorți;
De pe când ai aflat,
Că pe lume,
Intre vii, mai sunt și morți", EȘTI LIBERĂ POEZIE, pag. 24.
Lăcrămioara VĂSUIAN APOSTU, Focșani, Vrancea, pag. 35-. ,,... cochetez și cu poezia niponă, cu câteva apariții în antologii de haiku și gogyohka. În viitorul apropiat vor urma drumul tiparului alte două volume de poezie și o cărticică cu povești pentru copii", pag. 35.
,,Ce-i fericirea? E o curtezană!
Îndrăgostită de un timp chirurg!
Ce operează orice fel de rană,
Dar nu și lacrimile care curg!
Ce-i fericirea? Este o cadână!
Aleasă în harem de un sultan,
Ea uneori devine chiar sultană,
Fiindcă-i o părticică din coran!
Ce-i fericirea? Este o zeiță,
Furată de un virus fioros,
Înlăcrimată azi de neputință,
Se roagă Preamăritului Hristos!", CE-I FERICIREA?, pag. 47.
Nina SCHIȚCO, Recea, Strășeni, Basarabia, pag. 51-66, ,,debutează relativ târziu în poezie. Deloc să însemne că nu a cochetat cu 《această doamnă》 și mai devreme. Îndrăgostită și fascinată de lumea scrierii, de muzica cuvintelor, a făcut poezie încă în perioada adolescentină, cea a studenției", pag. 51.
,,Vântul dulce bate
Ploaia cade în suspin
Soarele răzbate
Printre norul fin
Vesel frunza zboară
Cântă trist un clopot
Fulgii de zăpadă
Dănțuiesc în șopot
Tace-n mine vorba
Lacrima pogoară
Ne-auzitul zgomot
Sufletu-mi doboară", CÂNTĂ TRIST UN CLOPOT, pag. 66.
Daniela TRANDAFIR, Pitești, Argeș, pag. 67-78, (,,Alexandra Daniela Stanciu - a ales să publice cu numele purtat anterior căsătoriei, așa cum era cunoscută"), jurnalist independent, membru a UZPR.
Propune poeme dintre cele mai proaspete, cu un eu liric puternic.
,,N-am scris trecutului postfață,
N-am pus nici virgulă, doar punct.
Gramatica iubirii mă învață
Să fiu și verb și substantiv,
Să mă acord în spațiu-timp.
În anii mei de nerostire
Am rupt căița îmbâcsirii,
Am spart deochiul din ghiochiuri,
Ca atribut în neclintire", ANTITEZA, pag. 75.
Liliana PUȘCAȘU, Tărpești, Neamț, pag. 79-98, debutează cu volumul POLENUL LUNII IN CHAMPOLUC. Este prezentă în antologii literare de prestigiu. Activitatea literară i-a fost ,,cântărită" și prețuită - premii și diplome.
,,Mi-e poezia tânăra floare, firavă,
Cu versuri plăpânde și imberbe,
Dar are frunza liberă, nu-i sclavă,
Abia acum ies rădăcinile-i în verbe.
Universul îi este prea largă haină,
Dar simțurile-i tari redevin vibrații,
Când la brâu, cingătoarea de taină,
Induce din neant divine inspirații", POEZIA MEA, pag. 97.
Elena BUICĂ-BUNI, Țigănești, Teleorman, pag. 99-134, cea care debutează în 2003, la revista Observatorul, Toronto. ,,Este prezentă în mai multe reviste de cultura și spiritualitate, on-line și pe suport de hârtie, atât în țară, cât și în toată diaspora românească. A primit mai multe diplome și premii literare", pag. 99.
Pentru această antologie, scriitoarea Elena BUICĂ-BUNI, propune: SCRISUL - CA MOD DE A EXISTA, DESPRE SCRIITORI ȘI SCRIERILE LOR (CA O MĂRTURISIRE DE CREDINȚĂ), în care afirmă: ,,arta cuvântului, literatura, poate fi considerată una dintre minunile lumii, fiindcă din nimic scriitorul înzestrat poate să creeze o altă lume mai reală și mai frumoasă decât cea adevărată și care poate dăinui în veșnicie, o lume în care poți trăi fericit", pag. 103. Urmează PUTEREA MAGICĂ A GÂNDULUI, SENSUL GIRATORIU AL VIEȚII, DUALITATEA FIINȚEI UMANE, GÂNDURI DESPRE SENECTUTE sau CE E DINCOLO DE GRANIȚA VIEȚII? In CÂMPUL ENERGETIC AL OMULUI, scrie: ,,... energia pozitivă e o vibrație armonioasă, aliniată, centrată, e cea care integrează, unifică, pe când energia negativă e cea care desparte, separă, cauzează ideea de vibrație discordantă în opoziție cu energia pozitivă", pag. 113. Și încă alte câteva eseuri. Felicitări.
Petru CHELU, Balaci, Teleorman, pag. 135-, debutează în volum personal, în anul 2017, cu volumul ZIG-ZAG PRINTRE CUVINTE. Debutul în antologie (volum colectiv) este în anul 2015, în ANTOLOGIA ANTOLOGIILOR NAȚIUNEA. Premiile și diplomele obținute, sunt o dovadă clară a calității și autenticității literare. Propune poeme, din care voi cita și eu. Am ales, dintre poeme, POEZIA, LACRIMĂ ȘI RUGĂ,
,,Poezia e lacrimă-n lume,
Vindecătoare de patimi în vers,
Energia turnată-n volume,
Amiral dârz în oceanul pervers.
În viața cu prea multe ispite,
E hrană, contur și năzuințe,
Tratament pe suflete rănite,
Ori adevăr scos din neființe", pag. 141-142.
Angela BURTEA, Brăila, pag. 151-160, debutează în volum, în 2008, cu proză FRÂNTURI DE SUFLET, iar în 2012 cu versuri - PRINTRE ANOTIMPURI. Apariții numeroase în antologii de proză și poezie. Pentru această antologie propune CLIPA, TRECEREA IMPLACABILĂ A TIMPULUI, DARUL TOAMNEI, DESPINA și ÎMBRĂȚIȘAREA - proză scurtă. ,,... îmbrățișarea e parte din mine, e darul pe care l-am primit pentru a-l înmulți, fără a cere nimic în schimb, în ciuda cârcotașilor și suspicioșilor care n-au trăit intens puterea unei Îmbrățișări!", pag. 160.
Olesea CHIRILOV, Filipeni, raionul Leova, Basarabia, pag. 161-174, vine cu o poezie plină de tinerețe, cu mesaj puternic. Citez din poemul LIMBA ROMÂNĂ,
,,Limba română s-a născut
din universul pustiului
din apele râului
din dorul pământului
din tainele gândului.
Limba română s-a născut
din stelele cerului
din duhul misterului
din focul cuvântului
din centrul pământului", pag. 170.
Camelia BOȚ, Strâmbu Băiuț, Maramureș, pag. 175-194, o româncă, maramureșeancă, plecată, în 2009, sudul Italiei - Palo del Colle. Plecată fiind întrerupe scrisul ,,pentru a mă dedica integrării mele în cultura și viața de aici", ne mărturisește poeta. Reia scrisul în 2018 ,,cu mare stangăcie, fiind conștientă de carențele instaurate în vorbirea limbii române". Participă în antologii și reviste cu poemele sufletului.
,,Rătăciți în gânduri
seara ne regăsim în vise
și-n iubiri interminabile,
ne îmbrățișăm bucuriile,
tristețile, dezamăgirile,
adâncindu-ne în somnul
dulce, ignorând freamătul
serii târzii ce încet se apropie", pag. 192. Felicitări!
Florin George MOLDOVAN, Năsăud, Bistrița-Năsăud, pag. 195-208, profesor de teologie. Publică proză scurtă în reviste și antologii. Chiar și aici, în această antologie, VIS CU NICHITA, nu face rabat. Felicitări!
Bianca TIMȘA STOICESCU, București, pag. 209-242, ,,și-a descoperit pasiuni literare încă din copilărie, încurajată fiind de profesorii de limba română din gimnaziu și liceu". Debutează în 1992, în revista INCOTRO, cu povestirea ,,Nu există sfârșit", iar editorial în 2010, cu ,,volumul de povești pentru copii intitulat CE POATE FACE UN COPIL?". Propune poveștile SOLUȚIE, SĂ FII O VULPE ANONIMĂ, CONFESIUNEA GUNOIULUI, CÂND PICĂTURA DE CERNEALĂ, ZÂMBETUL BUFNIȚEI, BARZA ALBĂ, și altele. Felicitări!
Marina COSTA, București, pseudonimul literar al Leliei Elena VASILESCU, debuteaza literar în anul 1978, cu POEM INTERMINABIL, în revista PASIUNI. Era pe vremea liceului. Abia în anul 2016 debuteaza în volum - romanul PRIBEGII MĂRILOR. Publică poezii și proză scurtă. Pentru activitatea literară desfășurată este recompensată cu premii. ,,Marina Costa are romane captivante, scrie cu acribia cercetătorului împătimit de istorie, într-o viziune parcă cinematografică, dezvăluind tainele trecutului, o istorie adevărată ce ni se desfășoară în fața ochilor, cucerindu-ne prin inedit și farmecul povestirii", pag. 244, afirmă Ana Dobre. Pentru antologia VIS CU NICHITA, scriitoarea propune un fragment din proză LOGODNA MARINARULUI BRETON și SĂGEATA ȘI GALIONUL DE ARGINT, fiecare cu micile povestioare. Succes pe mai departe!
Dan LĂZĂRESCU, pag. 281-312, Dedrad-Batoș, Mureș, pe numele real Gârbuleț Lazăr DĂNILĂ, pentru care ,,preocupările lirice își au sorgintea în perioada copilăriei. Au fost dezvoltate, cu sprijinul profesorului de limba română Timotei Enăchescu, devenit mentor. (...) Imboldul liric lăuntric a renăscut după 25 de ani. Debutează în volum, în anul 2018, MI-A PICURAT DIN SUFLET POEZIE - versuri. Au urmat alte volume de versuri. Pentru acest volum antologic, poetul Dan Lăzărescu, propune poezii. Am ales, poemul DIN TOT CE SUNT.
,,Din tot ce sunt voi mai rămâne dor...
Și nici măcar atât.
Arar, o vreme, poate, mă va căuta,
Pe calea lui, vreun gând.
Mă voi ascunde până și din vis.
Nici umbră-n nopțile cu lună n-am să fiu
Când îmi voi umple propriul trup cu prea târziu,
Când focul sângelui din el se va fi stins", pag. 312.
Issabela COTELIN, București, pag. 313-346, are debutul literar în revista RESTITUIRI, 2017, cu poezia INTERPRETĂRI. Publică poezii și proză scurtă. În această antologie ne încântă cu fragment din proză - LA PAS PRIN AMINTIRI, scurte povestioare LA FÂNTÂNĂ, MARCHIZA, CU CHEIA DE GÂT, BUNICII MELE sau PODUL. Dar și BUNICULUI MEU, O MIE ȘI UNA DE AMINTIRI, SATUL UNDE NU SE ÎNTÂMPLĂ NIMIC sau BÂRLAD, SÂNZIANA... interesante, captivante, foarte frumos concepute și așezate în poveste. Felicitări!
Mihai Cristian PÎRVU, București, medic stomatolog, romancier - O VIAȚĂ GREA și DANSÂND CU SORA MORȚII, lansate în anul 2018 și 2019. Lucrează la volum trei.
,,Mihai Cristian PÎRVU, abordează fenomenologic două aspecte: cel al falsificării deliberate și cel al credinței asumate prin distincția destin & liber arbitru, depănând firul narativ al vieții sale începând cu anul 1972 (licean fiind) aducând cu asumare trecutul în prezentul de acum", pag. 347. Cel de-al treilea volum se va numi DIN BIBLIOTECĂ LA DUMNEZEU. Propune pentru antologare, un fragment de roman - O VIAȚĂ GREA. Capitolul VII - DIN NOU SAM - SE APROPIE 1979, capitolul IX - FIGURANT IN OPERA NAȚIONALĂ A ,,REVOLUȚIEI" și capitolul XI - APROPIEREA DE DUMNRZEU; Doamne ajută. Așteptăm cu interes apariția...
Viorica POPESCU, Blăjani, Buzău, pag. 367-382, ,,... a lucrat 47 de ani în învățământul românesc, ca învățătoare și ca profesoară de limba română, limba franceză latină", pag. 367. ,,A debutat literar în presa locală și națională, respectiv în Gazeta de Transilvania, Astra din Brașov. (...) Are mai multe premii pentru poezie și mențiuni speciale la diverse concursuri literare". Volumul de debut, LANSARE ÎN ASTRAL, a fost în anul 1997. Scrie poeme, note de călătorie, eseuri, memorialistică. Este prezentă în antologii, începând cu anul 2000. Pentru acest volum antologic propune poeme. M-am oprit asupra poeziei SUNET DE STRADIVARIUS, pag. 379.
,,Într-o noapte
Nu știu bine
Dacă ploua sau visam
Doream să devin cântec
În zori
Nu știu dacă visam
Ori ploua
Eram culoare
Incepeam să-nfloresc
Azi plouă cu vise vii în album
Ascult o vioară
Simt că trăiesc".
Valeriu BUTULESCU, Preajba, Gorj, pag. 383-406 - aforist, dramaturg, poet, prozator, traducător, jurnalist și om politic român. Debutează literar în anul 1972, în revista școlară MĂRTURISIRI LITERARE. Imensa activitate pe tărâm literar și cultural, i-a fost apreciată și răsplătită cu premii importante. A fost tradus în slovacă, aromână, engleză, portugheză, în limba creolă.
Propun câteva aforisme:
,,Precum sihaștrii, mă-ndepărtez de lume din dragoste de oameni.
*****
Din dragoste nu murim. Ne naștem.
*****
Dragoste. Orice fruct e prevestit de-o floare.
*****
Frumusețea e floare - înțelepciunea, piatra.
*****
Virtute. Talentul înfrânării. Arta de a nu fi tu însuți".
Nuța CRĂCIUN, Bucium, Hunedoara, pag. 407-420, debutează în 2001, cu volumul ALFABETUL UNEI ȘOAPTE. Publică poezii în antologii. ,,Face parte din grupul poetic 《El hombre que fue jueves》, din Logroño, Spania. În acest volum apare cu poezii.
NUMAI CERUL NU ARE UMBRĂ, pag. 417:
,,niciun adevăr nu mai e la locul lui
în neputincioasa zarvă a cuvintelor
trec prin mine anii cu nemiluita
uneori trec mai mulți odată
atunci devin străin de mine
de doruri nu
de dor crapă pietrele".
Mihai Valentin TUDOR, Brașov, pag. 421-448, muzeograf, ghid și muzeograf, scrie proză scurtă, aforisme și cugetări, recenzii de carte, eseuri culturale, social-politice și geo-politice. Colaborator la reviste și ziare, tipărite sau on-line. În curs de apariție volumul GRĂUNTELE DE NISIP. Premii literare. Propune proză și eseuri: CAMPIONII INIMILOR FRÂNTE, PRIETENĂ MEA APA, PUȘCĂRIAȘUL sau RAIUL DOMNULUI. Și încă altele.
Kessy Ellys NYCOLLAS, Radulești, Ialomița, pag. 449-476, fondator, director și redactor-șef al revistei LUCEAFĂRUL DIN VALE, 2018, debutează literar în anul 2016, cu volumul de poezie - TOATE IUBIRILE MOR. Apare în diverse publicații literare. Numeroase premii și diplome. Promotor cultural și organizator de evenimente. Participări expoziții, lansări de cărți și reviste. Pentru volumul XIII, ANTOLOGIE VIS CU NICHITA, ne surprinde extrem de plăcut cu ,,spicuiri din volumul in lucru 《JURNALUL UNUI SUFLET CIUDAT》, GÂNDURI DE-A VALMA. CONFESIUNILE MELE. ,,Sunt o fire extrem de hotărâtă și niciodată nu am acceptat sfaturi, păreri, pentru că eu nu pot asculta de alții, nu le pot accepta scenariile considerând că doar eu pot să știu ce ar fi mai bine pentru mine. Riscul reușitelor sau al nereușitelor a fost al meu și am avut puterea să mi-l asum, necăutând vinovați sau țapi ispășitori. Nu pot spune că, de fiecare dată am ales corect, sau am făcut exact ce trebuia, ca să îmi fie bine, însă, din greșeli am învățat, nu m-am lăsat doborâtă de povara lor, ba chiar am devenit și mai puternică", pag. 453.
Nică D. LUPU, Brănești, Ilfov, pag. 477-506, cu preocupări literare din timpul liceului, debutează cu romanul INCERTITIDINI LA RĂSCRUCE, (ediția I), în anul 2006. Prozator, romancier, carte pentru copii - răsplătit cu multiple premii, diplome și medalii literare. A înființat biblioteca Casei Corpului Didactic (IF), a pus bazele unui muzeu al învățământului ilfovean. Ne propune fragment din proză.
Printre cei care au achiesat acestui proiect literar amplu, valoros și prețios, sunt și eu, Vasile BELE, Baia Mare, pag. 507-520. Nu voi scrie despre mine, decât că am propus un poem-pereche, dialog îngemănat, din lirismul poetei Florentina Danu - DESAGA VIEȚII. Eu am scris poemul VIAȚA ÎNTR-O DESAGĂZ, o legendă versificată - LEGENDA SPUNULUI PREFĂCUT ÎN FLOARE DE CRIN ALB și câteva poeme dintr-un volum aflat în pregătire. Mă bucur enorm să fiu, în VIS(ul) CU NICHITA, alături de nume sonore ale literaturii române contemporane. Felicitări tuturor celor care cred și înfăptuiesc astfelde proiecte.
Eliza ROHA, București, pag. 521-552, pseudonimul lui Elena Roșu, membru U.S.R. filiala București. Membră a ,,Fundației Internaționale Mihai Eminescu", fondator și consilier în colegiul de redacție al revistelor CRONICA TIMPULUI și ARENA LITERARĂ, senior editor al revistei ROTONDA VALAHĂ. Debutează cu poezii. Publică piese de teatru. Editorial debutează cu volumul de versuri PROFEȚIE, 2008. Romancieră. Eseuri și povestiri. Comentarii literare, teatru, poezie. Premii obținute pentru activitatea literară desfășurată de-a lungul timpului. Romanul de debut este ÎNTÂLNIRE LA CASTEL, 2000. Aici, vine cu propunerea unui fragment sensibil din romanul PĂLĂRIA ALBASTRĂ.
Corina Ligia PĂTRAȘCU, Brașov, pag 553-566, debutează în anul 2005, cu STROPI DE LUMINĂ - POVEȘTI VINDECĂTOARE. Membră a L.S.R. filiala Brașov. Scrie versuri, proză scurtă. Apare în antologii colective și numeroase reviste. Propune poezie dintr-un volumele E TIMPUL IUBIRII, VÂND ROCHIE DE MIREASĂ, AM DORURI PREA ADÂNCI și QUINTESENCE (în lucru).
,,Cu buzele strânse
inima dospește
pântecul e gata
să nască verde crud
din sânii cerului,
Dumnezeu zambește,
mângâie mere
cu degetu-i lung", PRO CREAȚIE, pag. 559-560.
Nicolae Florentin PETRIȘOR, Corabia, Olt, pag. 567-602, traducător, autor de proză - onirică, scurtă, din care nebprezintă un fragment.
Iulia PALIȚ, Chișinău, Basarabia, pag. 603-620, editează plachete de versuri, prima, SE LASĂ RĂCEALA, IUBITE, în 2001, cu referințe critice, inclusiv de către Mihai Cimpoi. Scrie texte pentru cântece de inspirație folclorică, de muxică ușoară și romanțe. Publică versuri în reviste și în antologii. In antologie propune versuri. Am ales poezia RUGĂ PENTRU MAMA, pag. 612.
,,Înalț o rugă către ceruri -
E rugă pentru mama mea.
Din câte-n lume-s adevăruri,
Cel mai real e dragostea.
Mai sfântă-i dragostea de mamă,
Cu al ei tainic legământ
Și glasul ei din nou mă cheamă, mamă,
Ești dulcele meu cânt.
Mă rog la orice zeitate,
Să te mențină tot în zbor,
Să-ți șteargă lacrimile toate,
Nicicând să nu mai plângi de dor". Cu Iulia Paiț, de la Chișinău, se încheie ,,capitolul" proză și poezie, al acestui volum. Felicitări! Am întâlnit de-a lungul celor peste 600 de pagini poezie și proză de calitate. O literatură de elită. Poeți și prozatori ,,puternici", cu ,,vechi state" în domeniul litetaturii și al artei. Felicitări echipei de coordonare. Felicitări participanților. Garantat numărul lor se ridică la câteva sute... dar nu numărul participanților este decisiv, ci calitatea materialelor propuse pentru a fi cuprinse în volum, propuse spre antologare. Antrenat fiind, și eu, în asemenea proiecte (dar nu atât de ample!), pot depune mărturie în privința eforturilor și emoțiilor care guvernează o asemenea activitate. Este o responsabilitate imensă. Dar rezultatul muncii bine făcute, întrece orice efort. Bucuriile ce sunt transmise și trimise spre fiecare participant, care are așteptări. De fapt toți avem asemenea așteptări... de la antologatori, antologați până la cititori. Dacă cititorului nu îi dai/oferi literatură de bună calitate, renunță la citit. Și atunci? Mai merită efortul muncii depuse? Clar, nu! Susțin ideea unei literaturi de calitate. Acest volum de antologie dovedește acest crez. Finalul aparține lui Radu Gabriel PETRIȘOR, Pitești, Argeș, cu o grafică de inspirație stănesciană. Bravo. Așteptăm alte provocări, marca ACADEMIA INTERNAȚIONALĂ DE LITERATURĂ ȘI ARTĂ. SOCIETATEA CULTURALĂ APOLLON-ROMÂNIA. Vorba unui confrate... ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT! Sau mai multe? Fiecare avem dreptate... (Citându-l!) Doamne ajută...
VASILE BELE
Chiuzbaia, 18 februarie 2021
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu