luni, 17 ianuarie 2022

15 ianuarie 2022. ,,Trăiască, Nația!"

De ziua lui Eminescu, Cenaclul Literar ,,Adrian Păunescu", din Hideaga, Maramureș, ne-a primit cu bucurie și emoție înmiită.

Mulțumim, prof. Ioan Săcălean, pentru invitația la eveniment. Voi reveni cu detalii cât de curând! Printre invitații prezenți: Delia Muntean (U.S.R.), Florian Roatiș (U.S.R.), Vasile Morar (U.S.R.) și Ioan Dragoș (U.S.R.), Lucica Dragoș, Nelu Danci (L.S.R.), Gelu Dragoș (L.S.R.) și subsemnatul, Vasile Bele (L.S.R.).
Recitalul de poezie, ,,marca Claudiu Pintican", de la Teatru ARARAT - Baia Mare, a fost la mare artă, fără doar și poate. Cu Domnia Sa, s-a început activitatea literară, motivat de agenda foarte încărcată a Teatrului ARARAT, și implicit a actorului Claudiu Pintican. Felicitări și mii de mulțumiri, pentru momentul de poezie, de excepție, oferit. Recunosc mereu că sunt ,,fan Teatru Ararat", ,,fan Claudiu Pintican" și am apreciat totdeauna activitatea acestuia.
Un cuvânt de laudă și apreciere sinceră, se cuvine a-l adresa, Consiliului local și Primăriei Satulung, prin implicarea și susținerea activităților culturale, desfășurate în această zonă. Felicitări, domnule primar Bujorel Mureșan! Succes, în continuare, și în activitatea administrativă și în activitățile culturale, care ne onorează și sunt o emblemă pentru aceste locuri legendare.
În jurul nostru, în locul de desfășurare, erau lucrări grafice ale elevei Laura Alexandra MOGOȘ (Școala Mireșu Mare), pentru care am un respect profund. Cât mi-a stat în putință, am rostit cuvinte de apreciere sinceră, încurajând acest elev. Laura Alexandra MOGOȘ - prin talentul său promite. O să îmi dați dreptate! Alăturat minunatelor lucrări grafice, ne mai bucura privirea câteva tablouri, care aparțin unui pictorului local. Am remarcat o cromatică deosebită și un mesaj puternic ancorat în realitatea culturală.
Aranjamentul muzical a fost asigurat de prof. Călin Ionce și a dat o notă aparte evenimentului cultural. Mulțumim, domnule profesor Călin Ionce. Hideaga, și comuna Satulung, au înțeles că un popor fără cultură nu este popor. Felicitări, organizatorilor! Felicitări, participanților! Mulțumim pentru bucuria întâlnirii cu autenticitatea și frumusețea literară a acestui loc. Si n-am spus tot, iar pentru acest lucru, promit să revin cu alte detalii.

VASILE BELE
Chiuzbaia, 17 ianuarie 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu