luni, 17 ianuarie 2022

Festivalului Național de Satiră și Umor „Zâmbete în prier” în Vișeu de Sus

 

Uniunea Epigramiștilor din România, Primăria, Consiliul Local și Centrul cultural-social Vișeu de Sus Despărțământul Vișeu – Iza al Astrei cenaclul de umor pupăza organizează, în perioada 29-30 aprilie 2022, cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Satiră și Umor „Zâmbete în prier”.

Cu această ocazie vor avea loc următoarele concursuri:

I. CONCURS DE EPIGRAME CU TEMELE:

• „Azi Stan, mâine căpitan” – 2 epigrame

• „Mediu” – 2 epigrame. Cuvântul ales nu este obligatoriu să fie folosit în rimă, dar este obligatoriu să fie inclus în catren.

II. CONCURS DE PARODIE

Concurenții vor pritoci o parodie la poezia „Odaia bunicului”, de Ion Pillat.

Pentru o mai eficientă valorificare, organizatorii vă roagă să redactați și să trimiteți parodia pe aceeași pagină cu poezia (stânga-poezia, dreapta-parodia).

III. CONCURS DE GAZEL UMORISTIC

• Un gazel cu tema: „Despre pensionare”

Organizatorii au introdus în concurs această secțiune în speranța revalorificării în perspectivă umoristică a acestei specii cu formă fixă a poeziei (de preferat maniera coșbuciană a speciei).

Lucrările vor fi trimise în format electronic, pe adresa de mail: muzeuviseu@yahoo.com, cu specificația: „Pentru concursul de epigrame / parodie / gazel”. Materialul va fi scris într-un document word atașat mail-ului, iar în corpul mail-ului se vor menționa: motto, identitatea autorului, adresa și datele de contact.

La concurs pot participa epigramiști de pretutindeni, membri sau nu ai Uniunii Epigramiștilor din România.

IV. CONCURS DE VOLUME

Pot participa volumele de umor (epigrame, fabule, proză scurtă, parodii, sonete, antologii), tipărite în perioada aprilie 2021 – martie 2022.

Lucrările vor fi trimise în două exemplare până cel târziu în data de 15 martie 2022 pe adresa Muzeul de Istorie și Etnografie, Vișeu de Sus, str. Libertății nr.7, cod 435700, cu specificația: „Pentru concursul de volum”.

Lucrările destinate concursului nu se restituie, ele intrând în fondul de carte al Centrului Cultural-Social.

Concurenții pot participa la toate secțiunile concursului, fără restricții!

Laureații vor fi anunțați telefonic sau prin e-mail, iar festivitatea de premiere se va organiza on-line sau în format fizic, în funcție de situația epidemiologică de la acea dată.

Informații suplimentare se pot obține la tel. 0741099253 – Lucian Perța, 0745631787 – Iuliu Copândean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu