joi, 13 ianuarie 2022

O serie de cursuri de formare continuă la Casa Corpului Didactic Maramureș

 


Unul dintre aceste cursuri este ”Instrumente și resurse în format digital utilizate în instruirea elevilor”. Programul are ca scop abilitatea cadrelor didactice de a utiliza eficient tehnologii și instrumente, respectiv resurse în format digital, utilizate în diferite etape a procesului de predare și evaluare a elevilor. Pentru acest program au fost constituite trei grupe și se derulează până la sfârșitul lunii februarie 2022.

Un alt program, care se derulează în această lună este ”Coerența nivelurilor de referință lingvistice la limba franceză în învățământul gimnazial și liceal”. Programul este dedicat profesorilor debutanți sau cei care sunt la început de activitate în învățământul liceal și gimnazial.

Programul care a debutat anul trecut, în luna noiembrie, este cel destinat profesorilor de științe, respectiv învățarea centrată pe competență, de la predare până la evaluare și are ca scop competența în formarea continuă și se focusează pe aplicabilitatea unor tehnici și instrumente de lucru pentru disciplinele cuprinse în aria curiculară matematică și științe.

Un alt program destinat cadrelor didactice este cel legat de „Integrarea copiilor cu nevoi speciale în învățământul de masă”. Programul are ca scop dobândirea competențelor de specialitate privind elaborarea și individualizarea serviciilor cu sprijin educațional pentru elevii cu nevoi speciale integrați în învățământul de masă.

”Pentru toate programele, activitățile se desfășoară online și sunt constituite în grupe de formare” – a spus Doina Konta, director la Casa Corpului Didactic Maramureș.

Pentru detalii şi înscriere accesati https://www.ccdmaramures.ro/ sau sunaţi la nr. de telefon 0262-275.935.

 

                                                                                          GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu