joi, 12 mai 2022

Scrisoare deschisă adresată Ziarului Maramureşului

 


,,Stimabile" Ziarul Maramureşului,

   Editorialul dvs. în care este pomenit numele meu, ba ca fiind ,,corifeu" al justiţiei maramureşene, ba făcând parte din ,,generaţia de aur", nu numai că nu mă flatează în vreun fel, dar îmi repugnă la modul cel mai dizgraţios!

   Sunt în etapa profesională şi de viaţă în care nu mai simt nevoia de a fi legitimat public, cu atât mai puţin  prin astfel de alăturări ori prin astfel de comparaţii. Zecile, sutele de oameni, pe care i-am trimis în judecată, i-am condamnat ori i-am apărat, m-au legitimat deja prin aprecieri directe, nepublice, şi vă asigur că aprecierea lor sinceră, cu privire la modul în care mi-am făcut datoria,  ca acuzator, apărător ori judecător, îmi ajunge pentru încă 3 vieţi de acum înainte!

    De altfel, dacă vrei să lauzi un om, să îl apreciezi public, o faci prin chestiuni concrete, nu prin contrapondere cu alţii!.  Şi, credeţi-mă (dacă sunteţi jurnalist, ar trebui să ştiţi asta!), în justitie nu e ca în fotbal, nu exista „generaţii de aur”.

   În plus, cei pe care îi denigraţi, folosind în mod mârlănesc numele meu, sunt oameni pe care, după cum se vede, nu îi cunoaşteţi cu adevărat! Dacă i-aţi cunoaşte, nu aţi proceda aşa.

   Sper să preluaţi pe pagina dvs. această postare, eu o să o şterg după 3 zile de pe profilul meu, ar fi păcat să mi-l umbresc cu vendete menite să hrănească orgoliul de doi bani al unor foşti...

   Profilul meu va rămâne luminat multă vreme de acum înainte de chipul mentorului meu, care şi din lumea de dincolo m-ar mustra dacă n-aş fi luat această poziţie principială. Căci, despre asta e vorba!

   Cu speranţa că măcar de acum înainte să pot folosi expresia...cu aleasă consideraţiune, acelaşi Emil Costin!

 

Articolul incriminat îl puteţi citi accesând link-ul https://zmm.ro/ce-s-a-intamplat-cu-justitia-maramureseana/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu