luni, 22 august 2022

Statul care stă


Nu este niciun secret că avem condamnați fugari „abandonați” (sărmanii) prin țări străine unde nu-și pot cheltui agoniseala, (h)unii după numai un mandat chiar. Statul care stă nu face nimic să ne recupereze  hoțiile. Sunt bine cunoscute cazurile când hoții au fost prinși, condamnați (cei care n-au fugit – n-au vrut sau n-au putut) și pentru că au îmbogățit zestrea Literaturii române - în pușcărie -  cu cărți, au executat pe-acolo... un 20-30% din pedeapsă după care au ieșit să continue cu administrarea averilor din furturi de care justiția noastră bine plătită NU s-a atins, ba chiar a avut grijă de hoții.

Avem mulți fugari, hoți cu condamnare, fugari care sunt lăsați să cheltuiască ce ne-au furat.

I-am putea enumera pe câțiva cărora chiar dacă statul le este complice prin neaducere acasă să li se confiște furturile și să-și ispășească pedepsele: Alina Bica, Daniel Dragomir, Nela Ignatenko, Marian Zlotea, Gino Mario Iorgulescu, Aurel Gabriel Popoviciu, Alexander Bogdan Adamescu, Daniel Ghiță, Cristea, Sorin Oprescu și mulți, mulți alții...

Se împrumută haotic statul de sume imense de bani să plătească uriaș de bine un aparat bugetar foarte stufos cum alte țări mult mai mari în populație ca noi nu au.

Plătește statul care stă niște revoluționari caraghioși (peste 80% din ei nu au avut treabă cu revoluția) cu bani de la amărâții de contribuabili și cu împrumuturi exerne.

Plătește statul care stă sume uriașe pentru niște venituri hoțești - pensii și salarii speciale pe când, la nivel europaen, suntem țara cu cel mai scăzut nivel de trai.

Datorită statului care stă suntem țara cu cei mai mulți săraci și cei mai mari bogătași.

Ne-au fugit „valorile” din țară și „nu le mai putem aduce înapoi”.

Ce ne facem dacă ne vor mai pleca și alte „valori”... ca: pagiatorul Ponta, Tăriceanu, Dragnea, Vasilica, Ciolacu, Flutur,  Kelemen, Ciucă, Orban, Câțu?...

Are statul nostru care stă și crime. Crime perfecte. Dosare multe... încheiate, pentru că „nu” s-au găsit criminalii. Obosită de-atâta salarii enorme, Justiția noastră.. stă și ea. Dacă este a statului, normal să stea ca el.

De violuri, răpiri și alte interlopisme ale statului care stă, ce să mai zicem?

Noroc cu gurile lor de tun, oamenii care promit și posturile lor antinaționale care seară de seară promit...

Promit de le și amestecă... Se-ncurcă-n promisiuni-minciuni.

Noi, plătitorii contribuabili privim ca la Mecca în gurile lor împuțite și ne hrănim cu speranțele afrodisiace de la un stat idiot, iar baliga... de popor, Baligă rămâne!

 

Puiu RĂDUCAN

21-82022 – Băile Olănești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu