luni, 29 ianuarie 2024

MIND Monday - despre OBIECTIVE și 3 condiții

 


Monday is the MIND day!


Mintea care se hrănește doar cu gândurile ei este subnutrită!
IDEILE altora se pot transforma în gânduri hrănitoare care îți dezvoltă mintea.
ÎNTREBĂRILE altora pot deschide în mintea ta moduri noi de gândire care produc rezultate noi.
În fiecare zi de luni, îți voi împărtăși idei din cărțile pe care le citesc, de la mentorii pe care îi ascult și din propria-mi minte.
În fiecare zi de luni îți voi adresa o întrebare care să-ți provoace mintea să gândească mai bine.

Bună Dragos,

E ultima zi de luni din ianuarie. Deja o lună din acest nou an aproape s-a dus!

De câțiva ani mi-am creat obiceiul ca în această perioadă să revin asupra obiectivelor pe care mi le-am stabilit la început de an ca să îmi recalibrez acțiunile. Fac asta și cu clienții mei de coaching pentru a ne asigura că sunt pe drumul cel bun.   

Conform unor statistici, se pare că până la sfârșitul lui ianuarie 45% dintre cei care și-au pus rezoluții de Anul Nou au renunțat deja la ele fără să fi făcut ceva în legătură cu acele lucruri. Aceleași statistici mai spun că doar 7-8% dintre cei care au declarat că au obiective la începutul anului, ajung să le și bifeze ca realizare la finalul anului.

Înclin să dau crezare acestor statistici pentru că în experiența mea de peste 10 ani de coaching am constatat cât de fragile sunt aceste rezoluții de Anul Nou și cât de repede se volatilizează. Felul în care funcționează creierul nostru face să fie destul de provocatoare urmărirea unor obiective și asumarea angajamentelor în realizarea obiectivelor. Și tocmai de aceea este nevoie să abordezi atingerea obiectivelor într-un mod mult mai intenționat, conștient și strategic.

Astăzi îți împărtășesc 3 condiții esențiale în atingerea obiectivelor. Dacă vrei să te numeri printre cei 8% (doar 8% !!!) care ajung la sfârșitul anului bifându-și toate obiectivele, ține cont de aceste 3 condiții.

 1. Creează-ți obiceiuri bune pentru momente grele

Așteaptă-te ca entuziasmul și interesul pentru acel/acele obiective să-ți scadă din ce în ce mai mult și pregătește-ți un plan pentru a continua chiar și atunci când simți că îți vine să o lași baltă.

Un obicei bun pentru momentele grele se crează intenționat. Pentru a crea un obicei bun poți folosi formula simplă: ”atunci când…. voi face….”

De exemplu:

atunci când îmi vine să mănânc după ora 20, îmi voi face un ceai   

atunci când nu am chef să merg la sală, mă îmbrac și fac o plimbare

2. Prioritizează ce este important, nu ce este urgent

Dacă vrei să-ți realizezi obiectivul, stabilește care sunt cele mai importante 5 – 6 activități care te ajută în realizarea lui și asigură-te că în programul tău zilnic te vei ocupa mai întâi de acele activități și apoi de ce se mai ivește.

Începe-ți fiecare zi cu întrebarea: Ce este important pentru mine azi?

Fă-ți o listă cu acele lucruri importante și asigură-te că pe aceea listă ai inclus și activități care au legătura cu obiectivul pe care ți l-ai pus la 1 ianuarie.

3. Găsește bucurie în ce faci

Oricare ți-ar fi obiectivul sau obiectivele în 2024, asigură-te că este ceea ce TU îți dorești cu adevărat! Bucuria vine și din faptul că urmărești ceva ce are sens și importanță pentru tine.

Răspunde foarte clar la întrebarea: DE CE E IMPORTANT pentru mine acest obiectiv?

Fără un DE CE puternic, tentația de a renunța va deveni mai puternică pe zi ce trece.

Descrie cât mai amănunțit de ce este important pentru tine atingerea acelui obiectiv și apoi vizualizează-te după ce ai atins acel obiectiv.

Cu cât îți devine mai clar cum se va schimba viața ta după realizarea acelui obiectiv, cu atât mai ușor îți va deveni să nu-l abandonezi.

O întrebare: De care dintre cele 3 condiții nu ai ținut cont în trecut și a dus la nerealizarea obiectivelor tale?


Am creat acest newsletter ca o sursă permanentă de idei și întrebări. Folosind constant această sursă, mintea ta se va îmbogăți cu gânduri noi, care vor conduce spre acțiuni și comportamente noi, care vor genera schimbări pozitive ce îți vor îmbogății viața.

Dacă îți place acest newsletter, fă-l cunoscut și prietenilor tăi! Dacă faci asta, eu îți mulțumesc!

Cu prietenie,

Bianca


LET ME BE YOUR GPS!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu