duminică, 1 septembrie 2024

Întrebare către cei din Parlament, Guvern din partea minerilor-pensionari


 Măi nemernicilor din parlament, guvern și categorii sociale care aveți un mare dinte împotriva pensionarilor pe grupe de muncă făcând tot felul de afirmații care de care mai aberante și tâmpite cu privire la perioada scurta de muncă și contribuție, am să vă relatez ceea ce s-a întâmplat în sistemul minier pe care îl cunosc cel mai bine.

Lucrătorilor din minerit li s-a prevăzut prin lege 20 de ani de muncă în subteran și de stagiu necesar pensionarii înainte de 1989 tocmai pentru condițiile grele, nocive și periculoase în care munceau cu efect major asupra scăderii speranței de viață.
Deci mâncătorilor de rahat, acest lucru nu a fost un cadou sau facilitate cum o numiți voi.
Apoi vă reamintesc celora ce nu știți și celor ce nu vreți să știți că noi pensionarii din minerit am plătit la CAS în perioada pe care voi o numiți scurtă sume în procent de 35-40 % la salarii brute de 5-7 mii de lei față de cei ce au lucrat în condiții normale și care au plătit 25% la salarii brute de 2,5-3 mii de lei.
Nu mai vorbim de cei foarte multi care au lucrat dacă nu toți aproape toți cei 35 de ani pe salariu minim pe economie.
Aceștia ca să acopere sumele plătite de mineri în 2o de ani ar fi trebuit să muncească 70-80 de ani iar cei cu salariu mediu 50-60 de ani.
Faceți calculele și vedeți nesimțiților cine a cotizat mai mult.
Apoi, tot acești pensionari au plătit din propriul buzunar în procente de 4-5 și chiar 7% pensie suplimentară față de 2-3 % cât au plătit cei în condiții normale de lucru.(aici cine a plătit mai mult deștepților?)
Tot acestor nemernici vreau să le spun iar unora să le reamintesc că în perioada în care s-a plătit impozit pe salariu diferențiat, aplicându-se în procente pe tranșe de câștig, minerii au plătit și 55%.
Uneori, minerii ajungeau să nu fie plătiți după toate realizările care ajungeau la unele lucrări și de 200%, directorii de unități miniere motivând că încadrându-se într-o transă superioară de câștig, impozitul pe care trebuie să-l plătească este foarte mare și nu se poate încadra în fondul de salarii.
Astfel ajungeau să fie plătiți cu 130 sau cel mult 150% care oricum reprezenta un brut mare la care se aplicau acei 35-40% Pensii și acel 55% impozit.
Mai întreb încă o dată cine a plătit mai mult gunoaie comuniste?!
Să auzim numai de bine. NOROC BUN!

Vasile LEȘ
Toate reacţiil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu