miercuri, 27 februarie 2019

Gigi Becali este cercetat penal pentru că l-a ameninţat pe directorul Penitenciarului Jilava

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă că s-a început cercetarea penală în dosarul în care Gigi Becali este acuzat de ultraj. Gigi Becali este cercetat penal pentru că l-a ameninţat pe directorul Penitenciarului Jilava.



 Patronul FCSB s-a autodenunţat într-o emisiune televizata din 19 august 2017, recunoscând că l-a ameninţat pe directorul Penitenciarului Jilava pentru că nu i-au fost aprobate cererile de învoire vărului său, Victor Becali.
"La acea dată, într-o emisiune televizată, fostul deţinut Gheorghe Becali a recunoscut că a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că nu ar fi aprobat o nouă învoire pentru vărul său, Victor Becali. Această faptă îmbracă elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj şi, având în vedere că cel în cauză a mai fost condamnat pentru infracţiuni care implică ameninţări duse până la capăt, am cerut intervenţia autorităţilor", a transmis FSANP, conform Libertatea.
De asemenea, FSANP susţine că Administraţia Naţională a Penitenciarelor a dezinformat, pentru că nu a luat nicio măsură împotriva autodenunţului făcut de Becali şi a încercat să muşamalizeze cazurile în care sunt implicaţi oameni de afaceri puternici.
"ANP a efectuat verificări şi a şi informat opinia publică referitor la faptul că 'au fost fructificate, au fost valorificate informaţiile obţinute în urma verificărilor realizate în această speţă, la instituţiile abilitate, inclusiv la parchetul competent'”. Afirmaţie nu se confirmă, la organele de urmărire penală nefiind înregistrată sesizarea ANP.
Este foarte posibil ca ANP să nu fi transmis sesizarea către Parchet, aşa cum instituţia a comunicat în mod oficial prin purtătorul de cuvânt, afirmă FSANP, care a formulat un denunţ a cărui soluţionare face acum obiectul dosarului penal 8471/P/2018 şi pentru care Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fixat termen ca până la 15 martie 2019 să fie efectuate verificări şi audieri.
Constatăm, aşadar, că ANP a dezinformat opinia publică şi continuă să acopere neregulile în legătură cu detenţia şi, după liberare, ameninţările lui Gigi Becali, aşa cum a făcut-o şi în situaţia fostului şi actualului deţinut Cristian Borcea, recentul beneficiar a 10 permisii într-un singur an, campion din pix la muncă, învăţătură, învoiri şi câştiguri pentru liberarea condiţionată.
Desigur, am luat act de faptul că directorul ultragiat nu susţine entuziast sesizarea noastră, deşi a confirmat primirea mesajelor de ameninţare pe care le-a şi redirecţionat parţial, la acea dată, la solicitarea directorului general. Amintim însă că, nu demult, persoane sechestrate afirmau că s-au urcat în portbagajul aceluiaşi Gheorghe Becali ‘pentru a nu-i murdări banchetele’ şi sperăm că, de această dată, motivele să nu fie din acelaşi registru", se mai menţionează în comunicat.
În mai 2013, Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare în urma dosarului schimbului de terenuri cu MApN. Acesta şi-a ispăşit primele luni de închisoare la Penitenciarul Jilava, iar apoi Administraţia Naţională a Penitenciarelor a aprobat cererea de a-l transfera la Penitenciarul Poarta Albă, unde a rămas până la eliberare, în 2015.


                                                                                                MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu