marți, 26 februarie 2019

ROMÂNIA LA ÎNCEPUT DE AN


Romania exista, este pe harta, face parte din UE si din alte structuri internationale, are presedinte, are guvern, are Constitutie, are si un asa zis popor si multe altele. La fel este si Afganistanul, Somalia, Congo, Coreea de Nord, Insulele Seychelles, Belarus, Venezuela, Liberia etc. Teoretic, au de toate, dar nimic. Asa este si Romania. Si nu este numai meritul ei! A fost ajutata vartos, de alte tari si organizatii care mor de grija ei, in timp ce in curtea lor a crescut noroiul pana la gard. Este ca in filmele cu prosti - ala, a carui nevasta este .....de toti, moare de grija ca nu cumva nevasta altuia sa devina curva. Si umple cu "grija" lui tot spatiul. Si, ca sa nu murim de abstract, sa ne uitam putin la Franta, de exemplu, care este a oricui, numai a francezilor, nu. Ca sa facem un joc de cuvinte, Franta, de fapt, este o franciza amarata, unde Allah a devenit simbol national si tricolorul francez s-a inverzit vizibil! Dar, mor de grija Romaniei! La fel si Germania, unde, o amarata de anonima cu probleme de apartenenta dosariala (la fel ca si autistul ei fiu Iohannis), gandind cu ovarele, a zis sa parafrazeze pe Isus Hristos si a declamat: "Lasati imigrantii sa vina la mine", gandind ca, astfel, va rezolva problema germana de deficit hormonal si va crea metisi mandri ca "Deutschland über alles". Efectul este ca, si dupa doua generatii, sau chiar trei, din gatlejul si creierul astora, nu izvoraste decat "Allahu akbar!" (tradus corect, nu inseamna Alah este mare, ci Allah este cel mai mare- o mica mare diferenta de nuanta, nu-ia asa?). Asa ca, ma intreb si eu, nu erau mai buni tiganii nostri? Inca mai putem exporta!
Mai mult, o mica curvulita europeana, ruda si cu Germania si cu Franta, Olanda (tara unde numai numele si sabotii mai sunt olandezi) sare si ea ca o nevastuica la gatul ursului si face si ea erate la democratia din Romania. Daca i-am livra ceva gen Canalul Dunare-Marea Neagra sau Portul Constanta, dintr-o data, Romania ar deveni colega ei intru ale democratiei si tiganii nostri fetele mari ale Europei.
In rest, Anglia, are destula treaba si numai unele ziare de acolo, "sensibilizate" substantial de "romani adevarati", mai publica cate ceva despre "apocalipsa" din Romania.
Ca sa nu parem prosti si nedemocrati, neeuropeni si ne transatlantici, ne-am bagat si noi, umil si servil, in tot felul de rahaturi internationale, sub pretextul ca aparam pacea si securitatea Romaniei ( la distanta, nu pe aici pe aproape). Tot felul de cretini autohtoni, desi nici UE si nici NATO nu le-a cerut, se intrec in a latra la ursul rusesc care nici macar nu ne baga in seama, sau, cand o face, o face la misto. Sa ne amintim de episoadele Basescu-Putin. Iohannis, care este mult mai prost decat Basescu, are si el un schepsis. Nu musca international, deoarece nu are dezlegare la peste de la "pastorul" lui din Germania. El trebuie sa latre numai in ograda lui si numai in tonalitatea recomandata. Cum ar putea el, o potaie nesemnificativa, sa latre la ursul la care nici Wolf-ul Fatherlandului sau etnic nu o face?
Deveselu ne-a facut rau noua si bine rusilor! Daca nu exista, astia nu aveua nici motive, nici pretexte si nici interes sa ne bage in seama. Acum, ca le-am oferit obiectul muncii, ne poarta de grija! Si o fac! Daca de la Moscova si de la Washington ai unde sa arunci zarurile, sa tot joci! Bine ca ai chibiti, care mai si platesc.
Vecinul nostru, cel bun si cuminte, Marea Neagra, a fost infiat de Rusia, odata cu redobandirea stapanirii asupra Peninsulei Crimeea si abureala cu zona de securitate extinsa a Marii Negre a devenit un fel de basm de Fratii Grimm - duios, dar nereal. Conventia de la Montreaux si disolutia Turciei au devenit aliatii de nezdruncinat ai Rusiei care, in doi ani de zile a transformat Crimeea in cel mai redutabil portavion si, in acelasi timp, in cea mai redutabila baza de rachete de toate tipurile si categoriile. Practic, Rusia nici nu mai are nevoie de nave de lupta in Marea Neagra si, in mod cert, ele vor deveni locatare ale Marii Mediterane si ale Flotei care se contureaza acolo. Pentru rusi, ecuatia Marii Negre s-a rezolvat.
Noi ca tara, existam geografic, iar ca popor, existam teoretic. Cei plecati din tara (unii de treizeci de ani) cunosc tara din diapozitivele unor politicieni sau ONG-uri care au alte interese decat cele nationale, iar cei ramasi sunt fie batrani, fie cu probleme de IQ, fie lucizi, dar extrem de minoritari. Exista si o generatie tanara, debusolata grav, fiind convinsa ca a fost creata de imprimante 3D, care filosofeaza prin cluburi si care cred ca Iliescu este de vina pentru tot si "ex occidente lux". Pana si curvele autohtone cred ca aici sunt asuprite nedemocratic, dar in strainatate isi castiga existenta intr-un mediu economic, concurential si social sanatos! Culmea este ca trimit si bani acasa, pentru cresterea si educatia copiilor, pe care nu ii vad decat pe Skype sau Messenger si traiul de zi cu zi al batranilor. Doamne, ce s-ar face amaratii astia fara vaginul lor?
Inchei acest episod cu ce a spus J.F. Kennedy : "Nu te intreba ce face tara pentru tine, ci ce faci tu pentru ea"
Sunt multe de spus. In urmatoarea postare, ma voi referi la actuala clasa politica.
Pana atunci va rog sa cititi cu ingaduinta si rabdare si, eventual, sa distribuiti-daca veti considera necesar, precum si sa comentati (mai ales).

Contraamiral (R) Romulus Hâldan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu