marți, 26 februarie 2019

Alegeri în Basarabia! Rezultate parțiale după centralizarea a 95% din procesele verbale: PAS și PD, aproape la egalitate!

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale către ora 05.00, după procesarea a circa 95% din procesele verbale pe circumscripția națională, Partidul Socialiștilor obține 31,75% din voturi, urmat de Blocul electoral ACUM, Platforma DA și PAS cu 25,26%, transmite IPN.
Pentru Partidul Democrat și-au dat votul 24,48% alegători, iar pentru Partidul Politic „Șor" – 8,55%.
Scorul electoral al celorlalți 11 concurenți electorali este sub pragul de accedere în Parlament de 6%. Partidul Comuniștilor, care a fost în legislativ obține 3,83%, Partidul Politic Partidul Nostru – 2,87%, iar un alt partid parlamentar, Partidul Liberal, obține 1,21% din sufragii. Celelalte formațiuni au acumulat sub 1%.
Pentru prima dată în Republica Moldova, cei 101 deputați sunt aleși în baza sistemului electoral mixt, o combinație între sistemul reprezentării proporționale și cel majoritar.
Pentru 50 de deputați s-a votat, ca și până acum, pe liste de partid. Iar 51 de deputați sunt aleși în cadrul a 51 de circumscripții uninominale, câte un deputat pentru fiecare circumscripție.
La alegerile din 24 februarie, prezența la urne a fost de peste 49% din alegătorii înscriși pe liste sau circa 1 milion 451 mii de votanți.


                                                                                          RGN


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu