miercuri, 21 august 2019

CERBUL DE AUR 2019. CE ARTIȘTI VOR CÂNTA ÎN PIAȚA SFATULUI DIN BRAȘOV


 Festivalul Internaţional ”Cerbul de Aur” a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov.

De-a lungul anilor, ”Cerbul de Aur” a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum: Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.

Prima seară a Festivalului ”Cerbul de Aur” va fi deschisă de Zoli Toth, alături de ansamblul de percuţie Cantus Mundi, pentru ca, după încheierea secţiunii de concurs, să intre pe scenă Ştefan Bănică junior, care anunţă un recital plin de energie. Festivalul Cerbul de Aur 2019 îi va aduce pe scena din Piaţa Sfatului pe Ronan Keating, Emeli Sandé, Ştefan Bănică, Irina Rimes, Corina Chiriac.
Cei 12 artişti din concurs vor performa în prima şi a doua zi a Festivalului, joi şi vineri, 22 şi 23 august, pentru ca sâmbătă să fie anunţaţi câştigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Programul concertelor de la Cerbul de Aur 2019
Fiecare seară va începe la ora 20:30. Show-urile vor dura câte 180 de minute cu câte 2 sau 3 pauze publicitare. În cadrul concursului de interpretare sunt așteptați 12 concurenți. Aceștia vor fi acompaniați de orchestră și jurizați de un comitet internațional format din 5 membri, informează infomusic.ro.

Joi, 22 august 2019
 – Zoli Toth
 – Prima seară de concurs
 – Ştefan Bănică jr.

Vineri, 23 august 2019
 – A doua seară de concurs
 – Irina Rimes
 – Emeli Sandé

Sâmbătă, 24 august 2019
 – Gala Festivalului – decernarea premiilor
 – Ronan Keating

Duminică, 25 august 2019 – Seară dedicată folclorului
 – Seara de folclor va fi împărţită în 3 segmente, iar de acompaniament se va ocupa Orchestra “Lăutarii” din Chişinău, avându-l ca dirijor pe maestrul Nicolae Botgros.
 – Invitați: Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu, Nea Dudu, Taraful de la Mârşa + Nea Vasile, Floarea Calotă, Iulia Mihai + Taraful de la Clejani, Raluca Radu, Mihai Teacă, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ion Ghiţulescu
 – Emy Drăgoi este invitat special, un acordeonist celebru, supranumit şi “Regele jazz-ului la acordeon”.
 – Loredana şi trupa Agurida vor aduce în prezent imnuri folclorice, împreună cu orchestra “Lăutarii”.
 – Maestrul Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi vor pune în scenă show-ul “Zbor de Ciocârlie”, cu un concept construit în jurul mitului Creaţiei. Vor interpreta piese din folclor Paula Seling, Laura Bretan, Rodica Anghelescu şi Valentin Boghean.

Artiști internaționali la Cerbul de Aur 2019
Emeli Sande, una dintre cele mai bune voci ale Marii Britanii din ultimii 10 ani, vine la Cerbul de Aur. Vineri, 23 august, în ultima zi de concurs, artista va susţine la Braşov primul său recital pe o scenă din România.
Ronan Keating, starul irlandez care a vândut zeci de milioane de albume ca artist solo şi membru al celebrei trupe Boyzone, va susţine un recital de neuitat la Festivalul Cerbul de Aur. Artistul va urca pe scena din Piața Sfatului sâmbătă, 24 august, în Seara de Gală.

Toate serile de la Cerbul de Aur Braşov 2019 vor fi transmise LIVE de TVR.


                                                                                            C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu