duminică, 25 august 2019

Cerbul de Aur 2019. Marele trofeu al festivalului a fost câștigat de Eliza G


 Marele trofeu al festivalului Cerbul de Aur 2019, ajuns la a 19-a ediție, a revenit unei tinere artiste din Italia, Eliza G, care a mărturisit emoționată că este la primul premiu pe care îl câștigă în carieră. Eliza G (nume real Elisa Gaiotto) este o cântăreață și compozitoare italiană, care și-a lansat primului single, Summer lie, în 2009. Piesa The way, mixată în studioul lui David Guetta din Paris, a fost bestseller în Europa, cu peste 10.000 de exemplare în pre-sale. Videoclipul oficial a atins peste 2 milioane de vizionări. A apărut recent în concursul TV The Voice Italy, la sfârșitul lunii aprilie 2019, și a ajuns până la semifinale, unde a cântat Altro che favole, primul său single în italiană, lansat de Universal Music.

„Sunt dependentă de pop, electro-rock și acustic. Acesta este stilul meu”, a declarat ea într-un interviu publicat pe site-ul oficial al festivalului Cerbul de Aur.

La gala de sâmbătă seara, după ce a fost anunțată drept marea câștigătoare, Eliza G a cântat din nou piesa cu care a participat la concurs: o melodie românească de succes, „Creioane colorate”, interpretată de Feli.

„Sunt foarte fericită şi este o mare onoare pentru mine să primesc Trofeul Cerbul de Aur. Mă bucur că mă aflu aici, în ţara voastră frumoasă şi a fost o mândrie să cânt în limba română”, a declarat artista Eliza G.

Trofeul Cerbul de Aur este însoțit de un premiu de 25.000 de euro.

Cine sunt câștigătorii la Cerbul de Aur 2019

În afară de marele trofeu, festivalul a mai avut șase premianți:

Premiul I la Cerbul de Aur 2019 (15.000 de euro) a revenit unei cântărețe din Austria, Sara de Blue, pe locul II (10.000 de euro) s-a clasat un artist din Letonia, Ralf Eilands, iar premiul III (5.000 de euro) l-a obținut Monika Marija din Lituania.

Premiul publicului, în valoare de 2.500 de euro, i-a fost acordat lui Florin Răduţă, care a interpretat în concurs piesa românească „Dragostea rămâne” (Andra).

Premiul presei acreditate la festival, în valoare tot de 2.500 de euro, i-a revenit Syuzannei Melqonyan, din Armenia. Aceasta a interpretat în concurs piesa românească „Pe aripi de vânt” (Delia).

De asemenea, premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, în valoare de 2.500 de euro, a fost atribuit cântăreţului australian Alfie Arcuri, care a concurat cu hitul lui Smiley „Acasă”.

Concursul de interpretare internaţional a avut 12 finalişti: Tamara (Georgia), Ralfs Eilands (Letonia), Veronica Liberati (Italia), Florin Raduta (România), Anna Odobescu (Moldova), Alfie Arcuri (Australia), Renate (România), Cynthia Verazie (Cipru), Eliza G (Italia), Syuzanna Melqonyan (Armenia), Monika Marija (Lituania) și Sara De Blue (Austria).

Anul trecut, marele trofeu Cerbul de Aur a fost câştigat de Inis Neziri, o interpretă albaneză în vârstă de 17 ani.

Cine a făcut parte din juriu

Loredana, Vasile Şirli, care a compus timp de 28 de ani muzică originală pentru Disneyland Paris, celebrul Ricky Dandel, artista belgiano-franceză Viktor Laszlo şi cantautorul italian Erminio Sinni au fost membrii juriului care a decis câştigătorii Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019.

Pe lângă gala de premiere, cea de-a treia zi a festivalului a mai inclus un recital susţinut de Corina Chiriac pentru a marca împlinirea a 40 de ani de la primul show de televiziune color românesc, „Eu sunt Corina!”, realizat de Tudor Vornicu şi echipa sa.

De asemenea, Viktor Lazlo a părăsit masa juriului pentru a urca pe scena Cerbului de Aur, într-un microrecital. Una dintre piese a fost dedicată iubitei fiului său care şi-a pierdut viaţa în atentatele teroriste de la Paris din 2015.

Seara s-a încheiat cu un concert al lui Ronan Keating, starul irlandez care a vândut zeci de milioane de albume ca artist solo şi membru al trupei Boyzone.


                                                                                 DIGI 24

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu