miercuri, 21 august 2019

ROMÂNIA - RUSIA, FED CUP // Florin Segărceanu face lumină în cazul convocării Simonei Halep pentru șocul cu rusoaicele


 România va înfrunta Rusia pentru un loc la Fed Cup Finals 2019. Florin Segăreanu, căpitanul nejucator al echipei României, speră să o poată convinge pe Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) să accepte convocarea. România - Rusia, în barajul pentru Fed Cup Finals 2019, se va juca pe 7 și 8 februarie, în România.
„Cel mai important pentru noi, după această tragere la sorți, este că jucăm acasă, cel mai probabil la Cluj-Napoca, acolo unde avem de partea noastră publicul, iar atmosfera este incredibilă.
Pentru a ne crește șansele, este foarte important ca Simona să evolueze pentru România. Avem o echipă foarte exprimentată, cu jucătoare valoroase care au fost în Top 100 sau sunt foarte aproape de aceste poziții”, a declarat Florin Segărceanu.
„Rusia este o adversară foarte puternică, cu multe jucătoare tinere și valoroase, cu 11 reprezentante în Top 100 la simplu, cu jucătoare de dublu de asemenea în top"
Florin Segărceanu, căpitan nejucător România

CE PRESUPUNE NOUL FORMAT FED CUP

Fed Cup Finals se va juca între 14 și 19 aprilie 2020 la Budapesta, în Laszlo Papp Arena, pe zgură. Acolo vor participa cele opt câștigătoare din baraj plus cele două finaliste din 2019, Franța și Australia, echipa țării gazdă, Ungaria, și wild card-ul Cehia. Vor fi patru grupe a câte trei echipe.
 Fiecare câștigătoare de grupă va avansa în semifinale, apoi învingătoarele din penultimul act în finală. Într-o întâlnire se vor juca trei partide, două de simplu și una de dublu. Echipele care ajung în ultimul act au locul asigurat la următoarea ediție a turneului final, în timp ce echipele clasate între locurile 3 și 10 vor disputa în sezonul următor barajul.

ÎNTÂLNIRI DIN BARAJUL PENTRU FED CUP FINALS, 7-8 FEBRUARIE 2020

SUA-Letonia
Olanda-Belarus
România-Rusia
Brazilia-Germania
Spania-Japonia
Elveția-Canada
Belgia-Kazahstan
Slovacia-Marea Britanie

NAȚIUNI CARE SUNT DIRECT CALIFICATE LA BUDAPESTA

Australia (finalistă 2019)
Franța (finalistă 2019)
Cehia (wild card)
Ungaria (țara gazdă).

                                                                                        C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu