vineri, 28 aprilie 2023

Festivalul Mondial de Poezie ‘Mihai Eminescu’ 2023 anulat!

 

La propunerea consilierilor USR, Consiliul Local Craiova nu mai finanţează Festivalul de Poezie ‘Mihai Eminescu’ din Craiova.

Consiliul Local Craiova a respins, joi, 27 aprilie, privind susţinerea ediţiei 2023 a Festivalului Mondial de Poezie ‘Mihai Eminescu’ 2023, la propunerea consilierilor USR care au susţinut că poeţii participanţi la festival, din aproape 20 de ţări, ar fi propagandişti ruşi. Consilierii USR au transmis majorităţii PSD din CL Craiova că vor anunţa la Bruxelles că se finanţează astfel ‘nişte cuiburi de filoruşi’.

‘Este Festivalul ‘Mihai Eminescu’ şi în luna mai cel al lui Adrian Popescu şi iar dăm undeva la 50.000 euro. V-am spus şi anul trecut, dar dumneavoastră se pare că nu înţelegeţi. Probabil că veţi înţelege după ce vom transmite la Bruxelles cum dumneavoastră, cei de la PSD, aici, la Craiova, deşi vă daţi proeuropeni, staţi şi finanţaţi nişte pro-ruşi. Nu faceţi altceva decât să finanţaţi nişte cuiburi de filoruşi. La festivalul Păunescu am văzut că este invitat de marcă domnul Dan Puric. Deci din banii cetăţenilor municipiului Craiova, vin aici toţi propagandiştii Moscovei să facă tot felul de abureli de genul acesta şi îndoctrinări. Mai mult, Festivalul ‘Mihai Eminescu’: ştim foarte bine toţii care suntem în fenomen, de platformele şi cuiburile de ruşii din Muntenegru şi din alte astfel de state, şi din Serbia şi aşa mai departe, iar acest festival nu este altceva decât o punte între aceste platforme. Deci, încă o dată văd că dumneavoastră nu înţelegeţi, dar probabil veţi înţelege când vi se va atrage atenţia de la PES să nu mai finanţaţi ruşi sau filo şi pro-ruşi. Da?’, a afirmat preşedintele USR Dolj, consilierul local Cezar Drăgoescu.

Este ”Politizare excesiva împotriva poeziei și a lui Mihai Eminescu, Poetul Național”, considera un organizator.

                                                                                                     C.L.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu