vineri, 21 aprilie 2023

Noaptea Muzeelor vine cu o premieră în 2023

 


Cea de-a 19-a ediţie a Nopţii Muzeelor va avea loc sâmbătă, 13 mai, şi va aduce publicului expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecţii, prezentări, spectacole, ateliere, animaţii stradale şi interioare, concerte sau tururi interactive. Anul acesta, în premieră, muzee din Republica Moldova s-au alăturat proiectului, pentru o ediţie comună cu România a Nopţii Muzeelor. Astfel, muzeele de peste Prut înscrise vor beneficia de promovare şi de reprezentare alături de cele din România, în cadrul platformei comune noapteamuzeelor.org.

Ca în fiecare an, muzeele, dar şi spaţiile expoziţionale alternative, se vor întrece pentru a propune programe surprinzătoare pentru toate vârstele. Pe 13 mai, până după miezul nopţii, vizitatorii sunt invitaţi să-şi pregătească încălţămintea cea mai comodă şi să exploreze colecţiile fascinante ale muzeelor sau să se bucure de intervenţiile artistice şi de reprezentaţiile propuse de spaţiile culturale partenere.
Noaptea Muzeelor este organizată de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR) şi a devenit, în ultimele aproape două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale, un adevărat fenomen social, cu cifre de audienţă ce gravitează în jurul cifrei de un milion, la nivelul întregii ţări.

Detalii complete şi actualizate despre organizarea generală şi programul evenimentelor din 13 mai vor fi disponibile pe canalele Noaptea Muzeelor – https://noapteamuzeelor.org/, precum şi pe reţelele de comunicare ale instituţiilor culturale implicate.

Ediţia anterioară, cea cu numărul 18 a Nopţii Muzeelor, a fost prezentă în 260 de muzee şi spaţii culturale din peste 90 de localităţi, care au acoperit geografic 39 de judeţe. În Bucureşti, Noaptea Muzeelor a înregistrat un record absolut de 64 de obiective culturale, fiind pentru prima oară în istoria organizării evenimentului când mai mult de 80% dintre punctele de interes din circuitul oraşului erau pline de oameni care aşteptau să intre pentru a se bucura de programul oferit.

Sursa: MaraMedia

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu