joi, 20 aprilie 2023

Ioan Mătieș: ”O boală prevenită poate fi vindecată – mamografii gratuite în comuna Mireșu Mare”

 

Primăria Comunei Mireșu Mare în colaborare cu Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, pun la dispoziție o unitate mobilă de screening pentru mamografii gratuite tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 – 69 de ani, din comuna Mireșu Mare.

În comuna Mireșu Mare s-au mai organizat astfel de acțiuni când s-au depistat 10 cazuri de cancer, aproape toate persoanele au fost vindecate, deoarece au fost în stadiu incipient.

Mamografiile gratuite se fac doar pe bază de programare la numărul de telefon 0758 621 395 și se desfășoară în perioada 19-22 Aprilie 2023, orele 08:30-20:00, în curtea Căminului Cultural din Mireșu Mare.

Acțiunea este un proiect european și este de o mare importanță, deoarece cancerul la sân poate fi vindecat. La nivelul României, la 2 din 10 femei pe zi se depistează având cancer la sân.

Programul se desfășoară în regiunea nord-vest, în cele șase județe: Maramureș, Satu Mare, Bistrița, Sălaj, Bihor și Cluj, femeile între 50-69 de ani din aceste județe sunt așteptați oriunde se află echipa mobilă.

                                                                                               GDL

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu