duminică, 30 aprilie 2023

Să știe concret și distinsul scriitor Al Florin Țene, președintele național al Ligii Scriitorilor din România


Mi ai spus tu mie bou, în public,  pe blogul tău măi cretin răutăcios și invidios fără scrupule ce ești!  La tine Gelu Dragoș mă refer. Ați rămas 5-6 prin răutatea , defăimarea și cârcoteala ta și a unora mârșavă  la filiala MM a Ligii Scriitorilor. Îți spune ție Carmena Baintan să nu mai vorbiți cu mine că eu nu am făcut armata, măi neinstruit ce ești, când eu am atestat de pompier profesionist primit din armată ,de la Unitatea militară PCI București. Am fost comandant de grupă operativă, am avut în răspundere 4 mașini de intervenție ale unității respective, și gradul de sergent, învață să vorbești civilizat nu cum ai spus la domnul doctor Ganea, că să ți mănânce sexul. Să-ți fie rușine, invidios și rautacios fără scrupule.  Să -mi arăți creații pe plan literar,apreciate de revistele de prestigiu nu poptiroașe. Că poptiroașe dă toată lumea pe orice scară de bloc sau in alte feluri de clădiri, majoritatea doar pe cunoștințe.

Vă dați unii la alții diplome din "breasla" voastră, prin rotație, că doar ați mai întreprins asemenea chestiuni. Tu ai dat diplomă la X iar Y  ți-a dat la rândul lui ție pe linie de așa zisă tabără. Vă dați voi la voi prin rotație diplome.Nu mă refer la ce tine de Liga scriitorilor care este o formațiune foarte apreciată pe plan național, dar unii din aceasta trebuie atenționați să și măsoare cuvintele pentru a vorbi civilizat în public.  

Imi spui tu mie, "prost" măi tâmpit fără scrupule. Eu am publicat peste 130 poezii în  50 dintre cele mai prestigioase reviste din Romania și nu numai, prestanță pe care a atins o probabil de la liga scriitorilor doar marele scriitor Al Florin Tene. Harul vine de la Dumnezeu nu de la oameni. Nu poate nimeni dibui muza cu lipideul sau cu bâta și să o coordoneze la cine doresc unii răutăcioși, defăimători, denigratori fără scrupule. Nu se poate nimeni lupta cu Dumnezeu să acționeze cum  doresc doar invidioșii, răutăcioșii sau cei puși pe unele funcții. Harul îl dă Dumnezeu oamenilor în funcție de răbdarea și devotamentul pe linie a ceva nu după ranguri și interesele financiare. Harul vine de la Dumnezeu nu de la oameni, în spirit și în gând nu îl dă cu tava prin intermediari,ca aceștia să-l plaseze prin răutate și invidie la cine doresc ei.

 Eu am respectat pe linie de revistă și nu numai, pe toată lumea care respectă la rândul lor, și mai ales după valoare literară, indiferent că este vlădică sau opincă, argat sau deputat.Mie nu-mi mai arăta nici nu am nevoie să mi spui sau să scrii tu nimic, când eu sunt colaborator permanent la 7 reviste de prestigiu din Romania și nu numai, cum ar fi Literatura de azi, Litere, Boema, Surâsul Bucovinei, Reflex, Lumina lină, din New York SUA, "Observatorul", din Toronto, Canada, în care am publicat de nenumărate ori și voi publica frecvent, lună de lună sau trimestrial prin stilul meu și originalitate.  Plus că eu sunt fondatorul revistei Sintagme codrene. 

 Măi ordinar și fără scrupule ce ești, îmi spui tu mie bețiv pe blogul tău când eu nu am pus alcool în gură de aproape 5 ani. Am primit răspuns prin mail de la revistele de mare prestigiu: Convorbiri literare, Hyperion, Litere, Arges, Literatura de azi, Lumină lină, din New York SUA, Surâsul Bucovinei, Boema, Argeș, că mă vor publica in numerele lor viitoare.

Și eu am primit unele diplome de la așa zise "întruniri literare", la năvală cu toată adunarea, fie că unii au scris poezii de valoare iar alții versificari de trei nuiele trei găteje, dar le-am refuzat.  Nu le-am făcut publice. Cum mi-a spus unul dintre cei mai mari scriitori români în viață, citez: Și eu am primit sute de așa zise " diplome" .Mi-ar fi și rușine să arăt în public unele poptiroașe primite de oriunde și date de oricine". 

Vasile Dan Marchiș





Nota noastră. Din bun simț pentru cititorii acestui blog, diploma primită de dl. VeDeM intitulată MISS LIZY, nu o putem publica aici și NU dorim! Mai trebuie spus că nu mi-am permis să-i spun în public „bou„ pentru că-l ignor de fiecare dată, inclusiv când stă pe banca pusă de Primăria Baia Mare cu căruciorul de serviciu și își ia micul dejun iar cu dl dr. Ganea am rezolvat-o telefonic, în sensul că nu am afirmat așa ceva niciodată! Dar ”scaiul de gubă” numit VeDeM e periculos că-i hodinit, narcisist și incult! L-a ”citit” bine altcineva înaintea mea, din păcate sau din fericire! O vorbă să-i mai spus înainte de Ziua oamenilor muncii, adică 1 Mai 2023! Sincere! Să trăiești prestigiosule, chiar dacă te mai cerți uneori cu muza, cu gândurile tale și cu limba română... GDL

5 comentarii:

  1. Vasile Dan Marchis30 aprilie 2023 la 08:40

    De ce pribegie vorbești omule, nu vezi că nouă din zece dintre cei care frecventează cenaclurile din Baia Mare sunt fără valoare literară. Nouă din zece sunt varză la poezie, chiar dacă au strâns după cunoștințe o trabonță de poptiroașe.Așa unii zisi scriitori, cu indulgență, care nu au nicio relevanță pe plan literar, pe plan national doar merg și ei în turmă pe lângă alții... că în altă parte sunt nimeni.Nu vezi că cei mai buni nu mai vin la așa zise cenacluri maramuresene, în care pe nouăsprezece din douăzeci nu-i publică nimeni în reviste de prestigiu.Eu, Vasile Dan Marchis stau în scaunul meu ergonomic de coordonator general de revistă și public după valoare pe cine doresc eu strict după analiza drastică pe text nu după alte apelative și interese. Primesc materiale săptămânal că nu apuc să le citesc cu lunile, și tu pomenești de adunări care doar de formă mai au denumiri literare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ca l-ai publicat pe Gheorghe Parja, pe doamna iei lapusene inspector scolar Valeria Bilt. Am o curiozitate? L-ai intrebat pe scriitorul de la ziar sau ai facut-o de capul dvs?! Astept un raspuns sincer!

      Ștergere
  2. Curiosule, nu este treaba ta. Cineva care are funcția de director la revistă știe de ce a publicat materialul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti penibil, chiriaș și... prestigios! Hai sictir! Adica, MARȘ CHI...Ș!!!

      Ștergere
  3. Eu nu te pot numi domn sau sa te bag in seama ca individ ca dl. administrator al acestui blog, atata timp cat fiica ta Denisa a plecat din sanul familiei fiind minora atunci si traieste in promiscuitate acum, numai sa scape de prostiile si reprosurile din capul tau sec si bolnav! Eu nu pot sa-ti apreciez poeziile cand scrii cu greseli elementare de ortografie, cand te culci cu muza deopotriva si fantoma ta! Eu nu pot sa am un ”exemplu de bune practici” cum ar spune un preot ortodox la Manastirea Casin cand esti plin de datorii la mama ta vaduva, la verisorii tai din strainatate, la unii primari din Tara Codrului, cand esti dator la Creator - deci tovarase VeDeM cred ca tu esti doar un NESIMTIT, FATARNIC, SUPUS ȘI SLUGA AL UNOR OPORTUNIȘTI si FALIMENTARI AI LITERATURII ...

    RăspundețiȘtergere