marți, 25 aprilie 2023

Pensiile speciale și cumul salarii de stat cu pensii de stat și pensii speciale rămâne. Se îngheață salariile doar la funcționărimea simplă și se opresc angajările tinerilor!

 

Victorie a sistemului mafiot. Cum era de așteptat pensiile speciale și cumul salarii pensii și pensii speciale la stat rămâne. Coaliția de guvernare Ciucă-Ciolacu a decis, luni,24 aprilie 2023  să oprească angajările la stat, spun surse politice. O altă decizie vizează reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii în ministere.

Guvernanții au mai stabilit, la solicitarea premierului Ciucă, să nu existe tăieri salariale, însă până la noua lege a salarizării nici nu vor crește salariile bugetarilor.

În ceea ce privește interzicerea cumulului pensiei cu salariul, la remarcile UDMR coaliția a ajuns la concluzia că nu se poate face prin ordonanță, fiind în risc de  neconstituționalitate, astfel că măsura trebuie introdusă prin lege.

O variantă luată în calcul este aceea a interzicerii cumulului pensie – salariu numai pentru cei care au pensii speciale. „Cumulul pensiei cu salariul va fi interzis doar pe componenta de pensie specială”, au spus sursele citate, referindu-se la o nouă variantă care va intra în dezbaterea coaliţiei de guvernare.

Români, înțelegeți, că niciodată nu se vor tăia în România pensiile speciale și cumulul pensie de stat cu angajare la stat, pentru că țara e condusă de sistemul pensiilor speciale. Restul e gargara electorala.

 

Sursa: NN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu