sâmbătă, 29 aprilie 2023

Vasile Moldovan: ”Respect și recunoștință veteranilor de război”

 

”Ziua de 29 aprilie, stă sub semnul recunoștinței și al respectului pentru filele glorioase de istorie scrise de Veteranii de Război ai României.

Trăim vremuri în care cuvintele pace și război le auzim zilnic: pe stradă, în presă, la locurile noastre de muncă. Continuăm să privim cu îngrijorare la războiul de lângă noi și ne întrebăm de multe ori dacă mai sunt români dispuși să apere cu prețul vieții integritatea teritorială și libertatea țării noastre.

În Războiul de Independenţă au murit 10.000 de ostaşi din cei peste 58.000, care au constituit Armata de Operaţii, iar în Primul Război Mondial, în care au fost mobilizați 880.000 de militari, a fost necesară jertfa a peste 410.000 dintre ei. În cel de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi, din care 92.000 au fost militari.

Avem datoria de a cinsti memoria eroilor neamului românesc și de a transmite generațiilor tinere lecţia demnităţii şi moștenirea pe care aceștia ne-au lăsat-o.

 “Fără cultul trecutului, nu există iubire de țară”, scria atât de frumos Mihai Eminescu”, a declarat Vasile Moldovan, primarul Municipiului Sighetu Marmației.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu