duminică, 21 aprilie 2024

S-au „scos” un pic, dar nu de tot...

Numeroase critici au apărut după darea în folosință a amenajării zonei de pe malul râului Săsar cuprinsă între podurile Culturii și Decebal.

Cea mai discutată problemă a fost și rămâne lățimea aleii pietonale pe care cu greu se pot plimba două persoane alături. Ca să nu mai vorbim de cazurile în care se întâlnesc trecătorii veniți din sens contrar.
Dacă mai adăugăm și prezența bicicliștilor, atunci lucrurile se complică rău de tot. Greu de intrat în mintea proiectantului și de văzut „cauza motivului pentru care” a conceput astfel aleea. Cel mai probabil s-a gândit că băimărenii se vor plimba în șir indian. Voiam să adaug și „în pas de defilare”, dar n-au cum, în unele locuri dalele din trotuar joacă precum piftia de Crăciun.
Trebuie să recunosc că de la ultima plimbare pe acolo, situația s-a îmbunătățit mult. Spațiul începe să arate așa cum ne-am așteptat și, fără îndoială va fi un mare câștig pentru băimăreni.
Între podurile Culturii și Unirii s-au montat benzi din plastic pe ambele părți și lățimea trotuarului e satisfăcătoare. De la podul Culturii în aval, nu este loc decât pentru o bandă, pe partea dreaptă, spațiul rămâne tot insuficient.
Poate că se vor găsi soluții tehnice din moment ce există preocupare și voință. Rămâne problema bicicliștilor, un concubinaj amiabil între ei și trecători este imposibil. Azi am văzut câteva scene care m-au convins de acest lucru. Să nu ne pierdem speranța, să avem ÎNCREDERE că VA FI BINE și BAIA MARE va fi PE PRIMUL LOC dacă mergem ÎMPREUNĂ cu omul de AUR!

Grigore CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu