joi, 26 iulie 2012

E bine să stiți! Ioana, maşina de spălat bani a familiei Băsescu!


Aţi văzut cum se zvârcoleşte preşedintele suspendat.
Ce eforturi supraomeneşti face pentru a o convinge pe Angela Merkel că este victima unei lovituri de stat în curs de derulare. Problema e că, dacă lovitura va izbândi, după 29 iulie Băsescu riscă 12 ani de puşcărie pentru spălare de bani. Dosarul S/IV/1014 există încă din septembrie 2004 şi a fost întocmit de Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, după cum a relevat presa duşmănoasă. În iulie 2000, în calitate de proaspăt primar ales al Capitalei, Băsescu cumpăra de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, unul dintre asfaltiştii săi preferaţi, fie ca ministru, fie ca primar, un Mercedes Benz S500 nou-nouţ cu 13 mii $.
Câtă vreme a fost ministru,
Băsescu a semnat licenţele pentru cele 100 de TIR-uri ale lui Căşuneanu şi a primit merţanul ca şpagă pentru serviciile prestate. În august 2000, Băsescu şi Căşuneanu au achiziţionat câte un teren de 3.700 m, de la acelaşi proprietar, în Aleea Privighetorilor. Băsescu a dat pe teren 50 de mii $, iar Căşuneanu l-a luat la preţul pieţei, cu 200 $/m, adică cu 250.000 $. În 2002, Băsescu îşi vinde terenul cu 361.540 $ numitei Gabriela Blaj, cumnata lui Căşuneanu, ceea ce demonstrează că merţanul nu a fost suficient şi că şpaga a continuat să curgă.
Cu banii primiţi de la Căşuneanu,
Băsescu îşi cumpără o vilă în Otopeni, pe care o donează trei săptămâni mai apoi fiicei sale Ioana. Rămas fără casă, îşi alocă la începutul anului 2003, în calitate de primar, casa din Mihăileanu. Pe 17 decembrie 2004, la cinci zile după ce fusese ales preşedinte, dosarul S/IV/1014 a fost clasat. Cercetările ulterioare au condus la concluzia că din contul Ioanei Băsescu, alimentat de Traian Băsescu, au fost retraşi doar 30 de mii $, deci suma necesară achiziţionării vilei din Otopeni a provenit din alte sur­se, la fel de negre.
Jongleriile cu bani ale clanului Băsescu
ating cote halucinante când Ioana Băsescu achiziţionează, din restul de bani rămaşi în cont, un apartament în cartierul Băneasa Rezidenţial al dezvoltatorului Puiu Popoviciu, cu 544.000 de euro, când preţul real al unei astfel de locuinţe este de 1.250.000 de euro plus TVA. La un moment dat, Costel Căşuneanu s-a plâns la telefon unei cunoştinţe că, deşi a plătit costurile apartamentului Ioanei Băsescu din Băneasa, n-a mai fost ajutat de oamenii PDL din teritoriu să-şi dezvolte afacerile. O înregistrare neautorizată a acestei convorbiri a fost realizată de UM „Doi ş-un sfert“.
În martie 2009, Popoviciu a fost reţinut
de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu contra interesului public, împreună cu Cornel Şerban, şeful de la „Doi şi-un sfert“, alături de Petru Pitcovici, şeful Diviziei de Operaţiuni din cadrul DGA. Căşuneanu i-a dat mai multe telefoane Ioanei Băsescu, prin care îi reproşa că a fost lăsat din braţe după ce i-a plătit apartamentul. Pentru că a rămas fără comenzi, a apelat la senatorul PSD Cătălin Voicu, căruia i-a dat o mare sumă de bani, pentru a-l ajuta să câştige o licitaţie. Voicu a căzut pe tehnică, pentru că telefoanele lui Căşuneanu erau puse sub supraveghere.
Cazul va fi muşamalizat repede, iar Băsescu
îl va reabilita pe Popoviciu la scenă deschisă cu cuvintele care nu vor fi uitate niciodată şi se vor întoarce împotriva sa ca un bumerang, după ce îşi va pierde imunitatea: „Unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti? Este o crimă? Se pare că asta-i abordarea publică şi e foarte greşită“. Nu va fi prima dată când Traian Băsescu şi-a folosit fiicele pe post de spălătorese de bani negri.
Înainte de a fi notar public, Ioana Băsescu
s-a asociat cu elveţianul de origine palestiniană Karim Allan Bandack, patronul firmei „Casa del Habanos“ de la Hotel Hilton, unul dintre sponsorii campaniei electorale a lui Băsescu. Asociatul lui Bandack este libanezul Wael El Ghadban, unul dintre protagoniştii afacerii de corupţie Ţigareta 1. Ioana Băsescu a fost angajată pe post de consultant şi a încasat un salariu lunar de circa 3.000 de euro de la firma Top Services, a lui Bandack.
Karim Allan Bandack este şi patronul societăţii
SC Top Services SRL, care a derulat proiectul de instalare a 1.200 de toalete ecologice în Bucureşti, pe care s-au pus panouri publicitare, operaţiune coordonată de primarul Băsescu. Doar patru panouri publicitare, a câte 1,6 metri pătraţi, au adus venituri de 6,5 milioane de dolari anual. După ce a ajuns notar, cota Ioanei Băsescu a atins cifre ireale, graţie „vânatului“ pe care i l-a adus, prin şantaj, tăicuţul preşedinte suspendat al României. Care săptămâna trecută a primit un scandalos NUP din partea justiţiei pe care încă o controlează, pe dosarul de spălare de bani S/IV/1014. Preluare Cornel Ivanciuc, catavencii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu