luni, 23 iulie 2012

Băsescu nu-i vinovat


          Autor: LUCIAN AVRAMESCU
Nenăscuţii prunci ai ţării mele, atunci când vor veni pe lume vor avea o datorie de 5000 de euro. Această malformaţie fiscală, acest impozit aplicat pe prima respiraţie îi aliniază, sub aceeaşi zodie nenorocoasă pe născuţi şi nenăscuţi. Ţara cu totul are datorii de peste o sută de miliarde de euro. Numai în ultimii doi ani, Traian Băsescu a împrumutat, fără să mă întrebe pe mine, pe tine, pe el, fără să consulte Parlament, Guvern, fără să pună această întrebare la un referendum unde eu, tu, el puteam răspunde, încă douăzeci de miliarde de euro. Ţara n-a avut nici-un folos, în schimb nişte averi au crescut fabulos. Sunt unii care cred că pentru asta Băsescu nu-i vinovat.
În ţara mea oamenii se urăsc între ei. Niciodată între oameni nu şi-a făcut loc atâta ură. Ura macină familii şi comunităţi, ura s-a strecurat criminal între pensionari şi salariaţi, între părinţi şi copii, între oameni care până ieri îşi dădeau bineţe. Delaţiunea, trădarea, ascultarea telefoanelor sunt la ordinea zilei. Unii cred că pentru asta Băsescu nu-i vinovat.
Lumea de afară a aflat de curând că în România a avut loc o lovitură de stat. A spus-o preşedintele. Încet, încet lumea de afară află că n-au fost scoase tancuri pe străzi, că Parlamentul, în urma unui vot majoritar şi-a schimbat, aşa cum a făcut-o şi alte dăţi, preşedinţii. A mai cerut o consultare populară pentru a valida sau nu suspendarea preşedintelui Republicii, găsit vinovat pentru multiple încălcări ale Constituţiei. În consecinţă, nimic, dar absolut nimic nu justifică răcnetele suspendatului şi ale acoliţilor lui că ar fi avut loc o lovitură de stat. Lumea de afară a început să priceapă că-i o minciună. Minciuna asta a speriat totuşi mediul de afaceri, a zdruncinat moneda naţională. Noi plătim această minciună. Şi totuşi, unii cred că pentru asta Traian Băsescu nu-i vinovat.
Ţara mea avea o flotă comercială puternică. Aducea bani frumoşi românilor. Traian Băsescu a făcut ca această flotă să dispară. Unele vapoare au fost cumpărate de o firmă norvegiană reprezentată de un anume Traian Băsescu. Vânzătorul român, cu rang de şef în ministerul de resort, se chema – coincidenţă – tot Traian Băsescu. Iscălitura olografă a vânzătorului, culmea culmilor, era aceeaşi, până la cârlionţ, cu cea a cumpărătorului. Nişte milioane de dolari au plutit din cont în cont, pe la nişte firme care nici nu existau în realitate, până au dispărut. Unii cred că pentru asta Traian Băsescu nu-i vinovat.
În ţara mea, fără a fi nevoie, au fost amputate salarii şi pensii, vandalizate drepturi elementare, de la cel la sănătate şi învăţătură, până la laptele sugarilor şi sprijinul pentru persoanele cu dizabilităţi. Din aceste tăieri nu s-au făcut fabrici sau şosele. Banii aceştia au sporit iar nişte averi, aceleaşi averi care mai sporiseră şi din împrumuturile externe. Unii cred că pentru asta Traian Băsescu nu-i vinovat.
Şi totuşi cineva este vinovat. Vinovat eşti tu, cetăţeanule român, compatriotul meu furat, batjocorit, înşelat. Tu care l-ai adus la putere pe Traian Băsescu şi, orb din nou, ai fi în stare să-l mai aduci o dată. Trezeşte-te omule, orice coşmar îşi are un sfârşit. Pune-i cap pe 29 iulie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu