miercuri, 25 iulie 2012

Instruirea preşedinţilor secţiilor de votare


Preşedinţii birourilor secţiilor de votare au fost instruiţi, ieri, pentru buna desfăşurare a procesului electoral la referendumul din 29 iulie pentru demiterea Preşedintelui României. Preşedintele B.EJ., judecător Delia Brânduşa Giuroiu, le-a menţionat acestora atribuţiile şi responsabilităţile care le revin, modalitatea de completare a birourilor secţiilor de votare cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare; preluarea materialelor pentru desfăşurarea procesului electoral, votul cu urna specială şi măsurile pe care trebuie să le îndeplinească în ajunul şi în ziua referendumului. Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Maramureş, Vasile Pop, a explicat modalitatea de completare a proceselui verbal de centralizare a rezultatelor la referendum şi le-a înmânat materialele din parte instituţiei. De asemenea, preşedinţii birourilor secţiei de votare au primit telefoanele de serviciu pentru referendum, dar şi broşurile editate de Autoritatea Electorală Permanentă.
“Votează legal - Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”
Preşedinţii birourilor secţiilor de votare au fost informaţi despre campanie derulată, la nivel naţional, de Ministerul Administraţiei şi Internelor, intitulată "Votează legal - Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!".
Această campanie are ca scop informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare, a precizat prefectul Sorin Rednic. Fiecare secţie de vot va primi două afişe cu mesajul campaniei, care pot rămâne şi în ziua desfăşurării procesului electoral, fiind vorba de o campanie de informare. Campania se adresează, în general, tuturor cetăţenilor români cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată. Este important ca alegătorii cu drept de vot să conştientizeze importanţa votului, respectiv prezenţei la vot, dar consecinţele la care se expun şi sunt prevăzute de legislaţia în vigoare pentru persoanele care votează ilegal, aleg modalitatea votului multiplu sau practică turismului electoral.
                                                        
                                                                          Dan BUCĂ, purtător de cuvânt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu