luni, 19 august 2019

26,8 milioane de euro disponibili pentru prelucrarea produselor pomicole prin PNDR 2020


 Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a anunțat lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanţare aferente submăsurii ”Investiţii în procesarea produselor din sectorul pomicol”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Sesiunea de depunere a proiectelor se desfăşoară în perioada 19 august 2019 – 31 ianuarie 2020.
Investiţiile sprijinite în cadrul acestei submăsuri sunt destinate întreprinderilor de prelucrare şi comercializare a fructelor şi marketingului produselor din fructe pentru:
modernizarea şi crearea de unităţi de procesare;
 introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse şi procese tehnologice;
creşterea valorii adăugate a produselor din sectorul pomicol;
îmbunătăţirea controlului intern al calităţii;
creşterea numărului de locuri de muncă.
Prin submăsura 4.2a, sprijinul public nerambursabil este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri şi 40% pentru întreprinderi mari. Valoarea finanţării acordate poate ajunge până la 1.500.000 de euro în funcţie de tipul de beneficiar şi de investiţia propusă prin proiect.
Cererile de finanţare se depun online, pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info. Toţi cei interesaţi au la dispoziţie pe site-ul AFIR, în pagina submăsurii 4.2a, întreaga documentaţie necesară depunerii proiectelor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu