joi, 29 iulie 2021

Alexandru Petria: Zece paşi eficienţi de luptă împotriva dictaturii sanitare

 


Segregarea pe principiul paşaportului sanitar este o măsură fascistă. Am mai spus-o, sunt contra ei. Nu este moral să obligi lumea să se vaccineze cu nişte substanţe aflate încă în faza de experimentare. Dar cum e posibil să ne împotrivim, să întoarcem situaţia în favoarea noastră? M-am gândit la câteva lucruri, pe care o să le înşir succint. E ca o ciornă, la care fiecare are ocazia să vină cu completări.

Măsura primă e boicotarea tuturor instituţiilor şi firmelor, unde este permisă intrarea pe baza vaccinului sau a testării. Să nu mai cumpărăm din supermarketurile care cer aşa ceva, să nu mai mergem la restaurante, la spectacole, să-i facem să piardă bani şi să fie ei înşişi nemulţumiţi.

A doua. Puneţi mâna pe telefoane. Sunaţi firma X sau Y şi întrebaţi dacă condiţionează accesul pe baza green pass. Dacă da, comunicaţi-le că aţi avut de gând să petreceţi o seară plăcută în frumosul lor restaurant sau un sejur de câteva zile în elegantul lor hotel, dar sunteţi nevoit să contramandaţi din cauza solicitării adeverinţei de vaccinare. Este important să-i stresaţi cu diplomaţie, ca să conştientizeze că ies în pierdere. Cu cât mai multe telefoane, cu atât mai bine. De dat fiecare câteva telefoane în zonele apropiate nu e un efort peste măsură. Patronii trebuie stresaţi psihologic, pe principiul picăturii chinezeşti, ca să-i determinăm să protesteze şi ei contra măsurii, cu cât intră mai profund pe spirala terorii că pass green le sapă groapa financiară.

A treia. Diseminarea informaţiilor despre victimele vaccinării şi arătarea vinovaţilor. Cazurile temeinic documentate, nu dezinformări stupide.

A patra. Mitinguri, greve, nesupunere civică.

Cinci. Stesarea politicienilor cu telefoane şi mailuri. Unde este posibil, abordarea lor fizică şi punerea în poziţii delicate. Filmaţi fazele şi postaţi-le pe reţelele sociale.

Şase. Sesizări penale pe numele artizanilor green pass, a celor care pretind testarea. Raportarea lor pentru discriminare. Să vedeţi cum o să reacţioneze când o să se vadă pe cap cu mii de sesizări penale, venite din mii de localităţi, cu mii de raportări.

Şapte. Postaţi informaţii despre abordarea pandemiei în Suedia, ca se vadă că este o alternativă valabilă. Că normalitatea e posibilă şi în timpurile covidului.

Opt. Amplificaţi nemulţumirea şi în rândul celor care s-au vaccinat de teama restricţiilor, nu a bolii.

Nouă. Faceţi cunoscută tuturor definiţia sănătăţii, după OMS: „Bunăstarea completă fizică, psihică şi socială şi doar absenţa bolii sau a handicapului”. E un mod de-a arăta că guvernanţii nu procedează corect.

Zece. Încercaţi să vă păstraţi calmul, să fiţi non-violenţi. Dar nu e obligatoriu.

 Autor: Alexandru Petria


NOTA REDACȚIEI:

Alexandru Petria (n. 1968) a debutat în revista Tribuna, în 1983. A publicat următoarele volume: Neguțătorul de arome (poezii, 1991), 33 de poeme (1992), Zilele mele cu Renata (roman, 2010), Deania neagră (proză scurtă, 2011), Călăul harnic (poezii, 2012) și Rugăciuni nerușinate & alte chestii (poezii, 2013), Convorbiri cu Mircea Daneliuc (2013), România memorabilă (interviuri cu scriitori, 2013), Cele mai frumoase poezii ale anului, Cele mai frumoase proze ale anului (antologii, 2014), Cele mai frumoase poezii ale anului, Cele mai frumoase proze ale anului (antologii, 2017).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu