miercuri, 28 iulie 2021

Din "PUŢUL GÂNDIRII" - Poetul Vasile Dan Marchiş


La meseria de dascăl cu precădere la clasele I-IV, avantajul este că ai doar 4 ore program zilnic și salariu 4000-5000 lei plus 4 luni vacanțe/concedii pe an. Un inginer pe linie comercială care prestează în supermarketuri și câte 9-10 ore pe zi ca șef departament nu are acest salariu în privat. Sau un inginer constructor care stă pe șantier cu muncitorii câte 10-11 ore zilnic dacă ia acești bani în privat. Să vă pară bine că la 4 ore...Unii ingineri dacă ar lucra doar 4 ore/zi în alte domenii cu 4 luni de concedii pe an, n-ar avea nici pe jumătate retribuții cât au dascălii."


Un comentariu:

  1. Vasile Dan Marchiș , a fost o perioada foarte lunga de timp cand dascalii nu aveau nici jumatate din salariul unui angajat la privat. Atunci nimeni nu ne-a plans de mila si nu s-au facut comparatii, ne priveau cu dispret doar. Invitam invidiosii din sistemul privat sa se reprofileze, se poate face acum o facultate la orice varsta. Dupa absolvire urmeaza titularizarea, apoi toate celelalte. Si apoi mai stam de vorba.
    Si inca ceva, slab la dibla este cel care nu a dat niciodata un examen de titularizare, cate 11-12 pe un loc, si îşi da cu parerea! Apropo, ce profesie ai si cata scoala ai facut la viata ta?! Teodor Albu

    RăspundețiȘtergere