luni, 25 iulie 2022

Pompierii maramureșeni au intervenit în weekend la 22 de incendii de vegetație uscată

 


Perioada caniculară pe care o traversăm favorizează izbucnirea şi extinderea incendiilor de vegetaţie, care pot pune în pericol proprietăţi, animale şi chiar vieţi omeneşti. Impactul degajărilor masive de fum asupra mediului este şi el important şi trebuie evitat.

Pompierii militari maramureşeni, cu sprijinul personalului Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ, au luptat pe parcursul sfârşitului săptămânii trecute cu nu mai puţin de 28 de incendii, din care 22 au fost de vegetaţie uscată, mirişte şi fond forestier, izbucnite în tot judeţul. Acestea au afectat circa 50 de hectare de teren.

Reprezentanții ISU Maramureș reamintesc că, în conformitate cu normele legale în vigoare, „în perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”!

Mai mult, în conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu